Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Αλλάζουν οι Διοικήσεις σε ΔΕΗ Ανανεώσιμες και ΔΕΔΔΗΕ - Ποια Είναι τα Επικρατέστερα Ονόματα




Μία αλλαγή προσώπου στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες και μία συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο ΔΕΔΔΗΕ περιλαμβάνουν οι τοποθετήσεις στις δύο θυγατρικές της ΔΕΗ, που αναμένεται να ανακοινωθούν και επίσημα. Αντίθετα, δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, αλλαγή προσώπων στον ΑΔΜΗΕ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του energia.gr, στη θέση του Ιωάννη Τσιπουρίδη, αναλαμβάνει ως διευθύνων σύμβουλος ο Διαμαντής Βαχτσιαβάνος, οικονομολόγος, που εργάζεται από το 1993 στη ΔΕΗ και έχει θέσεις σε διάφορα όργανα της Ν.Δ.
Τη θέση του προέδρου στο ΔΕΔΔΗΕ αναλαμβάνει ο νυν διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Κόλλιας, αντικαθιστώντας τον Αθανάσιο Σαφάκα.
Και στις δύο εταιρίες έχουν ζητηθεί οι παραιτήσεις και των υπόλοιπων μελών των διοικητικών συμβουλίων τους, τα οποία θα αντικατασταθούν.
Πηγές της ενεργειακής αγοράς που μίλησαν στο energia.gr, εξέφρασαν την άποψη ότι η αλλαγή προσώπων στο ΔΕΔΔΗΕ τουλάχιστον είναι άκομψη, δεδομένου ότι ο Διαχειριστής της Διανομής έχει μόλις ένα έτος λειτουργίας. «Για ποιο λόγο έγινε η αλλαγή; Απέτυχε στην άσκηση των καθηκόντων του ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, άρα κρίθηκε αναγκαία η αντικατάσταση τους; Είναι ένα ερώτημα το οποίο χρήζει απάντησης», έλεγαν οι ίδιες πηγές.
Στη ΔΕΗ Ανανεώσιμες η θητεία του κ. Τσιπουρίδη είχε ολοκληρωθεί, οπότε εμφανίζεται πιο εύλογη η αντικατάσταση του. Το ερώτημα που διατυπώνεται είναι γιατί συμπαρασύρει και το σύνολο του δ.σ.
Η αλλαγή προσώπων στον ΑΔΜΗΕ είναι πολύ πιο σύνθετο ζήτημα και δεν μπορεί να γίνει με απόφαση της μητρικής εταιρίας. Και γιατί πρόκειται για μια ανεξάρτητη αρχή και γιατί τα μέλη της διοίκησης της ορίζονται από το αρμόδιο Εποπτικό Συμβούλιο. Και η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ αθροίζει μόλις ένα χρόνο λειτουργίας και η όποια προσπάθεια αντικατάστασης της προβλέπεται να δημιουργήσει σοβαρές παρενέργειες, όπως έλεγαν πηγές της αγοράς, ενώ θα πρέπει να δοθούν πειστικές εξηγήσεις και στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε.
Ο μόνος φορέας που παραμένει ακέφαλος, προκαλώντας την αντίδραση της αγοράς, είναι το ΚΑΠΕ, η στελέχωση του οποίου φαίνεται ότι θα πάρει ακόμη χρόνο, εκτός κι αν επισπευσθούν οι διαδικασίες. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου