Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Ε.Π.Δ.Χ.Β



 
Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,

Το σχέδιο εξόντωσης της χώρας μας προχωρά με γοργούς ρυθμούς και με υποδειγματική υπακοή της τρικοματικής κυβέρνησης Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ προς τους δανειστές της μνημονιακής πολιτικής που θυμίζει άλλες εποχές .
Καταπατούν χωρίς ίχνος ντροπής το Σύνταγμα , τη Δημοκρατία , κάθε ανθρώπινο δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στην εργασία, στην κοινωνική ασφάλιση, εφαρμόζοντας μνημόνια που τους  επιβλήθηκαν – αν και λανθασμένα όπως παραδέχτηκαν και οι ίδιοι – και που αρκετοί από αυτούς δεν είχαν καν διαβάσει.
Ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να μας προκαλούν απροκάλυπτα με τις δηλώσεις τους κάθε λίγο : « Οι ΣΣΕ είναι παροχυμένο εργασιακό μοντέλο για την ΕΕ» , « Οι μισθοί είναι ακόμη υψηλοί στην Ελλάδα» κ.α.

Κάθε Νόμος που ψηφίζουν ή τροποποιούν, κάθε υπουργική απόφαση είναι και μια καταπάτηση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, μια κατάργηση κεκτημένων , μια ακόμη ληστρικού τύπου φοροεπιδρομή .

Ο επιχειρηματικός κόσμος εκμεταλλεύεται στο έπακρο την ευκαιρία που του δίνει η κυβέρνηση για μεγαλύτερο κέρδος με ακόμη πιο φθηνά εργατικά χέρια .
Οι περισσότεροι κλάδοι βυθίζονται όλα και πιο βαθιά στην ύφεση και  όσοι κρατούν ακόμη είναι οι επόμενοι στη λίστα για κατακρεούργηση και ξεπούλημα .
Το 2013 η ανεργία θα σκαρφαλώσει πάνω από το 30% και η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη από το 4%.

Το Υπουργείο εργασίας αρωγός και στήριγμα αυτής της αισχρής πολιτική αφού καταπατά το ιερό δικαίωμα στην εργασία , αφού καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις , αφού γκρεμίζει την κοινωνική ασφάλιση , έρχεται τώρα να διορθώσει και τα «κακώς κείμενα» στο Ν.1264/82 , το δικαίωμα στην απεργία , το μόνο μας όπλο ενάντια στην ισοπεδωτική θύελλα των αντεργατικών μέτρων.
Δίνοντας το δικαίωμα στην ανταπεργία των εργοδοτών ουσιαστικά καταργεί το δικαίωμά μας στην απεργία . Φιμώνει τη φωνή των συνδικάτων . Καταργεί το δικαίωμά μας να αντιδράσουμε.

Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,
Η ανοχή μας εκλαμβάνεται ως αδυναμία.
Η μη συμμετοχή μας στις απεργιακές κινητοποιήσεις τους δίνει το δικαίωμα να προσθέτουν καθημερινά νέα βάρη στις πλάτες μας .
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ !
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 Φεβρουαρίου 2013 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11.00 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως  και στις κατά τόπους συγκεντρώσεις των εργατικών κέντρων .
Η προσυγκέντρωση της Ομοσπονδίας μας στην Αθήνα θα γίνει Μάρνης και Πατησίων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους του κλάδου να δώσουν το αγωνιστικό παρόν .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου