Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Στην τελική ευθεία η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ


Η ΕΥΑΘ αναμένεται ότι θα υλοποιήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της
Η ΕΥΑΘ αναμένεται ότι θα υλοποιήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ, καθώς αύριο στη Βουλή ο μεγαλομέτοχος της εισηγμένης, δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ, θα παρουσιάσει το σχέδιό του για τη συγκεκριμένη διαδικασία, καθώς και τις προοπτικές της εταιρείας, ενώ σύντομα θα δημοσιευτεί και η σχετική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, σηματοδοτώντας την έναρξη της πρώτης φάσης του διαγωνισμού.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΑΘ αναμένεται ότι θα υλοποιήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της για να τεθούν υπό την έγκρισή τους, ορισμένες καταστατικές αλλαγές. Ειδικότερα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, η επικείμενη πώληση της ΕΥΑΘ θα αποτελέσει «πιλότο», τόσο για τη μεγαλύτερη «αδελφή» της ΕΥΔΑΠ, όσο και ευρύτερα για κρατικά ελεγχόμενες επιχειρήσεις, οι οποίες διατηρούν μονοπωλιακό χαρακτήρα στο αντικείμενό τους.
Στις εκκρεμότητες της αποκρατικοποίησης περιλαμβάνεται η παράταση στη σύμβαση παραχώρησης, που έχει η εταιρίεα με το Δημόσιο για την αποκλειστική χρήση των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης. Η σχετική σύμβαση της ΕΥΑΘ με το νομικό πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου «ΕΥΑΘ Παγίων» λήγει το 2031 και θα χρειαστεί να επεκταθεί, καθώς απ' ό,τι φαίνεται η παραχώρηση και εκμετάλλευση των δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης σε ιδιώτες θα έχει διάρκεια 50 ετών. 
ΠΗΓΗ:.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου