Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΠΑ Αττικής Χορηγός του Μουσείου Φωταερίου




Βασικός χορηγός του πρώτου Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου στην Ελλάδα, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό στις 27 Ιανουαρίου, είναι η ΕΠΑ Αττικής.
Το Μουσείο φιλοξενείται στη γενέτειρά του,στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων,όπου λειτουργούσε από το 1857 έως το 1984 το ιστορικό εργοστάσιο φωταερίου, και «διηγείται» με σύγχρονο διαδραστικό τρόπο την ιστορία της παραγωγής φωταερίου από τον 19ο αιώνα έως τις ημέρες μας, δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να περιηγηθεί σε εντυπωσιακές εγκαταστάσεις και να μάθει την ιστορία για το καύσιμο που έδωσε το όνομα του στην περίφημη συνοικία, το «Γκάζι».
Η ΕΠΑ Αττικής, ως μετεξέλιξη της Δημόσιας Επιχείρησης Φωταερίου Αθηνών (ΔΕΦΑ) και σύγχρονος συνεχιστής της ιστορίας του φυσικού αερίου στην Αθήνα, υποστηρίζει έμπρακτα το νέο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, διαθέτοντας προς έκθεση αρχειακό υλικό κι αυθεντικό εξοπλισμό που σχετίζονται με τη διαδικασία παραγωγής του εργοστασίου, ενώ παράλληλα είναι βασικός χορηγός στη λειτουργία του νέου Μουσείου.
Οι επισκέπτες του Μουσείου, μέσα από εικόνες αλλά και αυθεντικά εκθέματα, θα γνωρίσουν το εργοστάσιο που λειτουργούσε για σχεδόν 130 χρόνια και το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής του προπερασμένου αιώνα.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΕΠΑ Αττικής, ευαισθητοποιημένη σε θέματα κοινωνικής και πολιτιστικής αναβάθμισης, με αυτήν την πρωτοβουλία αποδεικνύει έμπρακτα ότι αναλαμβάνει δράσεις που στόχο έχουν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Αττικής.
Όπως δηλώνει ο κ.Χρήστος Μπαλάσκας, γενικός διευθυντής: «Η ΕΠΑ Αττικής, από την πρώτη κιόλας στιγμή, αγκάλιασε τη δημιουργία του Βιομηχανικού Μουσείου Γκαζιού που αναβιώνει με αφηγηματικό τρόπο ένα ζωντανό κομμάτι της ιστορίας των Αθηνών, αυτό της παραγωγής αερίου μέσα στους αιώνες».
Σύμφωνα με την εταιρία, η δράση αυτή είναι πλήρως συνυφασμένη με τις αξίες της ΕΠΑ Αττικής, που είναι να προσφέρει στους καταναλωτές της το φυσικό αέριο με ασφάλεια και αξιοπιστία, με οικονομικό αλλά και με φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο. Ήδη, σε όλη την Αττική περισσότερα από 285.000 νοικοκυριά και 6.000 επαγγελματίες χρησιμοποιούν το φυσικό αέριο για θέρμανση, μαγείρεμα, παραγωγή ζεστού νερού ή άλλες επαγγελματικές χρήσεις, απολαμβάνοντας καθημερινά τα οφέλη του: οικονομία, ευκολία, καλύτερη ποιότητα ζωής. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου