Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ!




ΕΚΛΕΙΣΑΝ» ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Απεργία διαρκείας ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία Ελευσίνας, μετά την ανακοίνωση της διοίκησης ότι αν το Δημόσιο δεν πληρώσει τις οφειλές του για την κατασκευή τριών πολεμικών πλοίων θα κλείσουν οριστικά.
Οι εργαζόμενοι στα ναυπηγεία, που παραμένουν πάνω από ένα χρόνο απλήρωτοι,ενώ ένας από τους εργαζόμενους έχει ξεκινήσει απεργία πείνας.
 Με οριστικό λουκέτο κινδυνεύουν και τα ναυπηγεία Νεωρίου στη Σύρο (θυγατρική της εταιρείας του Ταβουλάρη που κατέχει και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας), σύμφωνα με τη διοίκηση.
«ΕΚΛΕΙΣΑΝ» ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Νωρίς το πρωί της Τρίτης(22/1), οι εργαζόμενοι, συγκεντρώθηκαν στην πύλη των ναυπηγείων και στη συνέχεια με πορεία πήγαν στα διόδια Ελευσίνας της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, όπου από τις 9.30 «άνοιξαν» τα διόδια.
ΝΥΠΗΓΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ: ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ!
Ο επιχειρηματίας Ταβουλάρης, στον οποίο παραχωρήθηκε το ναυπηγείο το 1997 από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, από το 2010 πληρώνει τους εργαζόμενους με έναντι που αντιστοιχεί σε ψίχουλα ύψους το πολύ 300 ευρώ το μήνα. Στις γιορτές των Χριστουγέννων αντί για δώρο κατέβαλε στους εργαζόμενους ανήμερα Πρωτοχρονιάς 300 ευρώ και από τότε μέχρι και την Δευτέρα (21/1/13) τους έδωσε άλλα… 75 ευρώ!
Ο Ταβουλάρης από τότε που παρέλαβε το ναυπηγείο έχει αρχίσει τη σταδιακή του συρρίκνωση. Πούλησε δύο μεγάλα οικόπεδα του ναυπηγείου στην εταιρεία επίπλων ΣΑΤΟ, από τις 3 δεξαμενές του ναυπηγείου τη μία τη νοίκιασε σε ιδιώτη και την μεγαλύτερη, αφού την άφησε να βουλιάξει, ακόμα δεν την επισκεύασε και έχει θέσει το ναυπηγείο σε διαδικασία πτώχευσης σύμφωνα με το άρθρο 99. Το τελικό δικαστήριο αναμένεται το Φλεβάρη.
Τα όσα διαδραματίζονται στα Ναυπηγεία Ελευσίνας αντανακλούν την πορεία συνολικά της ναυπηγικής βιομηχανίας της χώρας. Μια πορεία που είναι σημαδεμένη από συρρίκνωση και πλιάτσικο, απολύσεις και σύνθλιψη των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της φιλομονοπωλιακής πολιτικής που ακολουθεί και η συγκυβέρνηση και έχει βασικό χαρακτηριστικό την πάση θυσία ικανοποίηση των συμφερόντων τoυ χρηματιστικού κεφαλαίου και κυρίως των εφοπλιστών, τσακίζοντας τους εργαζόμενους, συνολικά το λαό και ρημάζοντας τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας.
Αντίστοιχα στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά η εργοδοσία των αραβογερμανικών μονοπωλίων από τις 18 Απρίλη έχει επιβάλει στους εργαζόμενους εκ περιτροπής εργασία με μία μέρα δουλειά τη βδομάδα, μέτρο που στις αρχές του μήνα παρατάθηκε για τρεις ακόμα μήνες. Οι οικογένειες των εργαζομένων βιώνουν την εξαθλίωση και τα συσσίτια, ενώ το ναυπηγείο εδώ και 9 μήνες είναι επί της ουσίας κλειστό. 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου