Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: ΟΥΚ ΑΝ ΛΑΒΟΙΣ... Πάγωσαν ολόκληρη την Ελλάδα για 10 εκατ. ευρώ!




Για 7,5-10 εκατ. ευρώ, όσο κοστίζει μία από τις πολυτελείς βίλες της πολιτικής ελίτ της χώρας, έχουν καταφέρει οι κυβερνητικοί να ξεπαγιάζει ολόκληρος ο ελληνικός λαός, ενώ, εν τέλει θα καταρρεύσουν συνολικά τα έσοδα από την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, παρά το γεγονός ότι έχει πενταπλασιαστεί ο φόρος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 1 ως τις 20 Ιανουαρίου και παρά το ψύχος των ημερών, αγοράστηκαν πανελλαδικά 135.000 τόνοι πετρελαίου θέρμανσης και εισπράχθηκαν  44,5 εκατ. ευρώ από τον αυξημένο ειδικό φόρο κατανάλωσης! Με τους ρυθμούς αυτούς, μέχρι τέλος του μηνός φαίνεται πως θα πωληθούν περίπου 200.000 τόνοι. 
Πέρυσι τον Ιανουάριο με την χαμηλή φορολόγηση είχαν αγοραστεί 618.000 τόνοι σε ολόκληρο το μήνα. Αντιστοιχούσαν δηλαδή παραδόσεις 400.000 τόνων στο α΄εικοσαήμερο. Τον Ιανουάριο πέρυσι όμως είχαν εισπραχθεί μόλις 37 εκατ. ευρώ από ειδικούς φόρους. Προκύπτει έτσι ότι τον Ιανουάριο φέτος το δημόσιο θα κερδίσει 7,5-10 εκατ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι, αλλά μόνο μέσα σε αυτό το μήνα. Και άλλα 20 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο.
Από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο, τα έσοδα του δημοσίου ήταν σχεδόν μηδενικά! Ποιος είναι ο στόχος της κυβέρνησης βάσει του Μεσοπρόθεσμου από την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο: 500 εκατ. ευρώ! Άρα μένει "μαύρη τρύπα" 470 εκατ. ευρώ από την φοβερή "ιδέα" εξίσωσης του πετρελείου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης που θα κτυπούσε την φοροδιαφυγή (στο μεταξύ οι λαθρέμποροι πετρελαίου φέρνουν το πετρέλαιο από το Ιράν και πουλάνε το λίτρο σε εξευτελιστικές τιμές σε όσους είναι μέσα στα κόλπα).
Μάλιστα ακόμα και αυτά τα έσοδα εξανεμίζονται από την κατρακύλα στα έσοδα από τον ειδικό φόρο στις πωλήσεις πετρελαίου κίνησης. Στο α΄εικοσαήμερο του Ιανουαρίου φέτος πουλήθηκαν 118.000 τόνοι και εισπράχτηκαν 39 εκατ. ευρώ, που δια βίας μπορεί να φτάσουν στους 170.000 τόνους και τα 55-60 εκατ. ευρώ μέχρι τέλος του μηνός.
Πέρυσι όμως, σε ολόκληρο τον Ιανουάριο, είχαν πωληθεί 177.000 τόνοι και το δημόσιο είχε εισπράξει 73 εκατ. ευρώ. Κινδυνεύει να χάσει δηλαδή φέτος τον Ιανουάριο, με βάση τα ως τώρα δεδομένα, τουλάχιστον 12-17 εκατ. ευρώ.
Εν κατακλείδι, το μόνο βέβαιο είναι ότι έρχονται νέα χαράτσια για να διασωθεί ορ Προϋπολογισμός. Και κρυωμένοι και δαρμένοι οι πολίτες, δηλαδή...
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου