Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

21- 26 Ιανουαρίου 2013 Εβδομάδα Προληπτικού Ελέγχου Τραχήλου Μήτρας & Ωοθηκών




Και φέτος, λέμε ΝΑΙ στην πρόληψη!
Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Πρόληψης του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας (21 - 27 Ιανουαρίου 2013), ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ προσφέρει  και φέτος σε κάθε γυναίκα, τη δυνατότητα πραγματοποίησης Προληπτικού Ελέγχου Τραχήλου Μήτρας και Ωοθηκών με προνομιακές τιμές για την εβδομάδα 21 έως 26 Ιανουαρίου 2013.
Συγκεκριμένα, στις μονάδες Βιοιατρική και τις Βιοκλινικές στην Αττική και την Θεσσαλονίκη, θα παρέχονται τα παρακάτω πακέτα διαγνωστικών εξετάσεων:
Α. Πακέτο Α
Test PAP - Υπερηχογράφημα Μήτρας & Ωοθηκών -
Μέτρηση Καρκινικού Αντιγόνου Ca-125
σε τιμή προσφοράς 30 €

Β. Πακέτο Β – Διπλός Έλεγχος
Test PAP υγρής κυτταρολογίας – Μοριακή Ανίχνευση & Τυποποίηση του ιού HPV - 
Μέτρηση Καρκινικού Αντιγόνου Ca-125
σε τιμή προσφοράς 60 €
Οι εξετάσεις Test PAP, Δείκτη Ca-125 και Μοριακού Ελέγχου HPV γίνονται με σχετικά απλή διαδικασία (λήψη κολπικού, εξω- & ενδο-τραχηλικού επιχρίσματος και απλή αιμοληψία) και δεν χρειάζονται ραντεβού. Απαιτείται μόνο προγραμματισμός του υπερηχογραφήματος, ο οποίος μπορεί να γίνει καλώντας στα τηλέφωνα των μονάδων του Ομίλου. Οι προνομιακές τιμές ισχύουν μόνο για εξετάσεις που θα γίνουν μεταξύ 21 έως 26 Ιανουαρίου 2013. 
Επιπρόσθετα, το διάστημα από 21 έως 26 Ιανουαρίου 2013, θα υπάρξει ειδική Εκπτωτική Προσφορά προς όλες τις ενδιαφερόμενες, για εξετάσεις Ελέγχου Μαστού- Ψηφιακή Μαστογραφία, Ελέγχου Οστεοπόρωσης- Μέτρηση Οστικής Πυκνότητας DXA και Λιπομέτρησης- Ολόσωμη Σύσταση Σώματος με την μέθοδο DXA.
Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο των Δράσεων Προληπτικής Ιατρικής του Ομίλου ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ, καθώς ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο δεύτερος πιο συχνός γυναικείος καρκίνος. Κατά κύριο λόγο οφείλεται στη μόλυνση από τον Iό του Ανθρωπίνου Θηλώματος (HPV), ο οποίος προκαλεί τα κονδυλώματα. Τουλάχιστον το 50% των σεξουαλικά ενεργών ανδρών και γυναικών θα μολυνθούν κάποια στιγμή στη ζωή τους με τον ιό και 1% θα αναπτύξουν κονδυλώματα.
Η παρουσία του ιού και οι συνέπειές του είναι ασυμπτωματικές στα αρχικά στάδια και ανιχνεύονται μόνο με την διενέργεια του Τεστ Παπανικολάου (Test PAP) ή με μοριακές τεχνικές. Η πρώιμη διάγνωση επιτρέπει την εφαρμογή αποτελεσματικής θεραπείας (ίαση). Τα τελευταία 40 χρόνια, ως αποτέλεσμα της έγκαιρης διάγνωσης και θεραπείας (όπου έχει συμβάλλει τα μέγιστα το Test PAP και η χρήση μοριακών τεχνικών), η θνησιμότητα από τον καρκίνο του τραχήλου έχει ελαττωθεί κατά 40%, ενώ η συχνότητα της προχωρημένης νόσου κατά τη διάγνωση έχει ελαττωθεί κατά 55%. Eφόσον δεν υπάρχουν παθολογικά ευρήματα, ο επανέλεγχος γίνεται ανά έτος, ενώ σε παθολογικές περιπτώσεις γίνεται ανά εξάμηνο ή τρίμηνο, αναλόγως των ευρημάτων.
Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ο τρίτος πιο συχνός γυναικολογικός καρκίνος, αλλά και η συχνότερη αιτία θανάτου μεταξύ των γυναικών με γυναικολογικό καρκίνο (η συχνότητα στην Ελλάδα είναι 4.5 ανά 100.000, μία από τις μικρότερες συχνότητες στην Ευρώπη). Αφορά ηλικίες μεγαλύτερες των 50 ετών, με μέσο όρο τα 63 έτη. Και εδώ, η έγκαιρη διάγνωση επιτρέπει υψηλά ποσοστά θεραπείας και βασίζεται στην υπερηχογραφική ανίχνευση σε συνδυασμό με τη μέτρηση του Δείκτη Ca-125 (και όχι στο Test PAP).
Με την κοινωνική αυτή δράση, ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ διευκολύνει την πρόσβαση ενός ευρύτερου γυναικείου κοινού σε απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις ποιότητας, προωθώντας έτσι ενεργά την ιδέα της Προληπτικής Ιατρικής.  
ΠΗΓΗ:bioiatriki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου