Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Αφήστε τα βιογραφικά, ιδρύστε την "ΕΓΩ Α.Ε."



Οταν οι κανόνες του πολέμου αλλάζουν, όποιος εξακολουθεί να πολεμά με τους παλιούς, εννοείται ότι είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στο στρατόπεδο των ηττημένων! Για να αυξήσει λοιπόν τις πιθανότητές του κάποιος να βγει νικητής στον αγώνα της εύρεσης εργασίας, απαιτείται μία σειρά πραγμάτων.

Κατ΄αρχάς απαιτείται να το συνειδητοποιήσει, να το δει καθαρά και να το πάρει απόφαση, ότι πρόκειται για έναν εντελώς νέο πόλεμο, στον οποίον δεν είχε χρειαστεί στο παρελθόν να λάβει μέρος. Επειτα, θα πρέπει να μελετήσει τους νέους κανόνες, να σχεδιάσει τη στρατηγική του και να εφαρμόσει τις κατάλληλες τακτικές, φροντίζοντας να γίνεται ολοένα και καλύτερος.

(Σημ. Η πρόθεσή μου είναι να αναπτύξω αυτό το θέμα πολύ αναλυτικά, παρέχοντας ταυτόχρονα και την δυνατότητα να ανατρέξει όποιος ενδιαφέρεται και σε αντίστοιχες πηγές πληροφόρησης. Οπότε, αυτό θα είναι το πρώτο από μία σειρά άρθρων, τα οποία στο τέλος θα δώσουν μία συνολική και πρακτική προσέγγιση στο θέμα ‘ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ’)

Πάμε λοιπόν:

Α. Συνειδητοποίηση

Εφόσον οι περισσότερες εταιρίες είτε δεν δεν αντικαθιστούν όσους φεύγουν, είτε απολύουν, είτε φεύγουν οι ίδιες (βλ.ΦΑΓΕ, Coca Cola Hellenic), εφόσον ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων για μία θέση έχει τριπλασιαστεί, τότε ποιές είναι οι πιθανότητες να βρει κάποιος δουλειά με τις παραδοσιακές μεθόδους αναζήτησης εργασίας , δηλαδή μέσω  αγγελιών, γνωστών και αποστολής  βιογραφικών με το κιλό; 
Οταν υπήρχε ανάπτυξη, ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών και μεγάλη κινητικότητα στην αγορά εργασίας, οι εταιρίες επεδίωκαν την αφθονία βιογραφικών μέσω των αγγελιών, ώστε να αυξάνουν τις πιθανότητές τους να πετύχουν καλούς υποψηφίους. Τότε το μέλημα ήταν να είσαι ’ο εργοδότης επιλογής’, να εντοπίσεις πρώτος τα ταλέντα, να κρατήσεις το καλό στέλεχος να μη στο πάρει ο ανταγωνιστής.
Τώρα πια, οι εταιρίες δεν έχουν ανάγκη να κάνουν και πολλά, τουλάχιστον για τις καλές θέσεις. Διότι και μικρότερες ανάγκες έχουν και ‘βολεύονται΄ εκ των ενόντων, αλλά έχουν και πολύ, -ποοοολύ όμως!- μεγαλύτερες δυνατότητες επιλογής, ανάμεσα στην πληθώρα των καλών υποψηφίων, που σφάζονται στα πόδια τους. Τώρα οι μάχες δίνονται στο πεδίο των ‘υποψηφίων επιλογής’.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου