Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ Ισραηλινά μαχητικά πετούν πάνω από Golan - 5.000 μαχητές της Χεζμπολά μπήκαν στη Συρία! 11/05/2012 - 15:57




Ισραηλινά  μαχητικά αεροσκάφη F-16I πέταξαν πάνω από τα υψώματα του Golan παραβιάζοντας και αυτοί με την σειρά τους την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 1973. Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερις ημέρες τρία συριακά άρματα μάχης είχαν μπει στην αποστρατικοποιημένη περιοχή.
Η πτήση τους έγινε ενώ 5000 Λιβανέζοι σιίτες σύμμαχοι του καθεστώτος και προφανώς μέλη της Χεζμπολά πέρασαν από την κοιλάδα Beqaa της Συρίας και ενίσχυσαν τις δυνάμεις υου καθεστώτος!
Ήταν η μεγαλύτερη αριθμητική ενίσχυση που έχει δεχθεί μέχρι στιγμής το καθεστώς, το οποίο συνεχώς περιορίζει την χρ;hση στρατιωτικών δυνάμεων, πιθανόν γιατί ετοιμάζεται για την αντιμετώπιση της εισβολής και ενεργοποιεί πολιτοφύλακες από τις διάφορες μειονότητες, οι οποίες καθώς είναι πιο ευέλικτες, έχουν καταφέρει συντριπτικά κτυπήματα στους ισλαμιστές αντάρτες, όπως συνέβη στο Χαλέπι.
Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, οι σιίτες μαχητές αναπτύχθηκαν 50-60 χιλιόμετρα βαθιά μέσα στο  νοτιοδυτικό  τμήμα της Συρίας και πλεόν ενισχύουν τις στρατιωτικές μονάδες που πολιορκούν το προπύργιο των ανταρτών στο νότο, την πόλη Χομς.
Όταν έγινε αντιληπτή η φάλαγγα των σιιτών, ισραηλινα μαχητικά απογειώθηκαν άμεσα σε μία προσπάθεια πιθανόν να δαταδειχθεί ότι έχει γίνει αντιληπτή η κίνηση, αφού δεν προχώρησαν σε προσβολή της φάλαγγας, η οποία έτσι ή αλλιώς είχε εισέλθει στο συριακό έδαφος.
Ο Ισραηλινός αρχηγός του Γενικού Επιτελείου αντιστράτηγος Benny Gantz εν συνεχεία επισκέφθηκε τις δυνάμεις του Στρατού. Μάλιστα μεταδίδεται ότι εντοπίστηκαν να μεταφέρουν το κινεζικό σύστημα εκτόξευσης πυραύλων  WS-1, αλλά και με ιρανικές ρουκέτες  των 302 χλστ. με ακτινα δράσης 100 χλμ. και πυροβόλα των 122 χλστ..
Οι μαχητές της Hizballah σύμφωνα με ισραηλινές πηγές έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο  οπλικό σύστημα  με θανάσιμα αποτελέσματα  σε μάχη στην πόλη Quseir που βρίσκεται  απέναντι από την  κοιλάδα Beqaa του Λιβάνου, με αποτέλεσμα να καταληφθεί η πόλη σε λίγες ώρες!
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου