Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Ανύπαρκτη εταιρεία φωτοβολταϊκών απέσπασε 1 εκατ.ευρώ από ιδιώτες!



Ανύπαρκτη εταιρεία, η οποία ισχυριζόταν ότι αναλάμβανε τη χρηματοδότηση φωτοβολταϊκών πάρκων, με έδρα την Αθήνα εμφανίζεται να έχει αποσπάσει περίπου ένα εκατομμύριο ευρών από ιδιώτες σε Φθιώτιδα, Μαγνησία και Μεσσηνία.
Δεκάδες κρούσματα απάτης σε βάρος ιδιωτών οι οποίοι σκόπευαν να επενδύσουν στην αγορά φωτοβολταϊκών πάρκων, ερευνά η ΕΛΑΣ, το αρμόδιο τμήμα της, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής της Κυριακής.
Στις 25 Οκτωβρίου η ΕΛΑΣ είχε προχωρήσει στη σύλληψη δύο ανδρών 50 και 51 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι εμφανίζονταν ως συνεργάτες γερμανικής τράπεζας η οποία δήθεν αναλάμβανε τη χρηματοδότηση της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων.
Εκκρεμούν άλλα δύο εντάλματα σύλληψης, για έναν ακόμα άνδρα 53 ετών αλλά και για μία 33χρονη.
Σύμφωνα με τις μηνύσεις από τους έξι ιδιώτες, θύματα των απατεώνων, ο πρόεδρος της υποτιθέμενης εταιρείας έπαιρνε ως προκαταβολή από 20.000 μέχρι και 50.000 ευρώ για την κατασκευή πάρκων ισχύος 100 Kwh, συνολικής αξίας 200.000 ευρώ.
Ο φερόμενος ως εγκέφαλος της επιχείρησης απάτης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της Καθημερινής, κατασκεύαζε τις περιφράξεις αλλά και τις βάσεις για τα "πάνελ" των φωτοβολταϊκών και μετά απλώς εξαφανιζόταν.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου