Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

ANAKOINΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ



Στις 15 & 16 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση για την κατ΄ άρθρο Τροποποίηση του Καταστατικού του Σωματείου μας.   Στην διαδικασία προσήλθαν 1364 συνάδελφοι από τους 1976 που αποτελούν το σύνολο των εγγεγραμμένων μελών του ΠΣΕΕΠ.  Η τροποποίηση ενεκρίθη τελικά με την θετική ψήφο  1131 συναδέλφων μας.  Για την ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ είναι σεβαστό το αποτέλεσμα, άλλωστε αυτό επιβάλλει η δημοκρατία.  Δεν μπορεί όμως να αγνοήσει και να μην πάρει ξεκάθαρη  θέση ως προς το αποτέλεσμα αλλά και ως προς τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτό.

Σε προηγούμενη ανακοίνωση μας είχαμε καταγράψει ότι όπως εξελίχθηκε - με ευθύνη του Προεδρείου - η όλη διαδικασία, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Υπάρχουν μόνο ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ.

Κατ' αρχήν, η διαδικασία ξεκίνησε με αποκλεισμό οποιασδήποτε πρότασης δεν ήταν αρεστή στο Προεδρείο, και με τρόπο προκλητικά ανήθικο και αντιδημοκρατικό αποφασίστηκε από 37 Γενικούς Συμβούλους η απαγόρευση ουσιαστικά στους εργαζομένους να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να ψηφίσουν διαφορετικές απόψεις,  χάνοντας  την ευκαιρία για ουσιαστικές αλλαγές  στο Καταστατικό μας που θα οχύρωναν, θα θωράκιζαν και θα δυνάμωναν το συνδικάτο μας. 

Κατά τη διαδικασία της ψήφισης του Καταστατικού, η επιβολή του κακώς εννοούμενου "τσαμπουκά"  συνεχίστηκε, κατεβάζοντας προς ψήφιση ένα κομμάτι χαρτί στο οποίο αναφέρονταν τα άρθρα που τροποποιούνται με ένα ξερό ΝΑΙ ή ΟΧΙ στο τέλος.  Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι κάποιος εργαζόμενος γνώριζε επακριβώς τις τροποποιήσεις των άρθρων, και με κάποιες από αυτές διαφωνούσε, δεν του δόθηκε ποτέ η δυνατότητα να εκφράσει τη συγκεκριμένη διαφωνία του, αφού η πρόταση του "σερβιρίστηκε" ως ένα σοφό πακέτο.

 Τις ημέρες αυτές, υπήρξε πρωτόγνωρη κινητοποίηση του Προεδρείου και των συν αυτών, με συνεχείς επισκέψεις στους χώρους εργασίας - ακόμα και κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας - που ο αριθμός τους ξεπέρασε όλες όσες έχουν κάνει τα 2 χρόνια της Προεδρείας τους. Τα μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα ήταν ασταμάτητα, οι μεγαφωνικές των Διυλιστηρίων καλούσαν τους εργαζομένους κάθε 4 ώρες να προσέλθουν στις κάλπες, τα τηλέφωνα άναψαν και η ψηφοφορία παρατάθηκε κατά μια ώρα. Και αναρωτιέται κανείς όλα αυτά ΓΙΑΤΙ  ;;;;;;;

Όποιος θέλει να καταλάβει, είμαστε σίγουροι ότι έχει καταλάβει ...  Όπως, είμαστε σίγουροι ότι τις μισές από τις παραπάνω πράξεις να έκαναν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ο κόσμος στις συγκεντρώσεις θα ήταν πολλαπλάσιος.
 Σε όλο λοιπόν αυτό το κλίμα και την μεγάλη πίεση αυτών των ημερών, θέλουμε να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στους 845 συναδέλφους που με τον δικό τους τρόπο αντιστάθηκαν σ' αυτόν τον τρόπο άσκησης εξουσίας.

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ θεωρεί ότι τέτοιου είδους συνδικαλιστικές πρακτικές οι εργαζόμενοι δεν τις αξίζουν, δεν πρέπει να τις ανέχονται και εμείς θα φροντίσουμε να αλλάξουν. Είμαστε της άποψης ότι η όποια αλλαγή για να γίνει σωστά και σε βάθος, θα πρέπει να ξεκινάει από το ίδιο το σπίτι μας, από εμάς τους ίδιους και αυτό θα πράξουμε.

Η ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ καλεί όλους όσους κατά καιρούς έχουν εκφράσει τις ίδιες ανησυχίες με εμάς να προσέλθουν στο Ανοιχτό Συνέδριο της ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ (του οποίου η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες) με στόχο ένα συνδικάτο για όλους τους εργαζομένους και όχι ένα κλειστό club για τους αιώνιους εραστές της εξουσίας.
ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου