Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Το ΙΕΝΕ Συνδιοργανωτής στο Συμπόσιο Υδρογοναθράκων Δ. Ελλάδας στην Πάτρα (19-20/10/2012)



Υπό την αιγίδα του Υπουργού ΠΕΚΑ, Ευάγγελου Λιβιεράτου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα πραγματοποιηθεί στην Πάτρα, αύριο Παρασκευή και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, το διήμερο Συμπόσιο που διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων (Σ.Ε.Γ), με θέμα : «Έρευνα και Αξιοποίηση Υδρογονανθράκων Δυτικής Ελλάδας – Από τον Μύθο στη Πραγματικότητα» (εδώ το πλήρες πρόγραμμα). Το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) συμμετέχει ως συνδιοργανωτής της εκδήλωσης αυτής που στόχο έχει την ανάδειξη των δρομολογημένων εξελίξεων στην έρευνα και παραγωγή Υδρογονανθράκων και οι προοπτικές που διανοίγονται για την περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και την εθνική οικονομία. 
Παράλληλα, θα παρουσιαστούν στοιχεία για το πετρελαϊκό δυναμικό της χώρας με βάση τις μέχρι σήμερα έρευνες, το Εθνικό Αρχείο Υδρογονανθράκων, το νέο Νομοθετικό πλαίσιο και ο σχεδιασμός των επόμενων δράσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και ο ρόλος και η συμβολή των Ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ στην ερευνητική δραστηριότητα και την προσφερόμενη εκπαίδευση στον τομέα. 
Το Συμπόσιο πραγματοποιείται υπό το φως της πρόσφατης αποσφράγισης των προσφορών για το διαγωνισμό σχετικά με την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές της Δυτικής Ελλάδας που έχουν προκηρυχτεί για αδειοδότηση (Κατάκολο, Πατραϊκός, Ιωάννινα), στον οποίον συμμετείχαν μεγάλοι διεθνείς όμιλοι, αλλά και γνωστές ελληνικές εταιρείες.
Θα αναλυθούν οι προσπάθειες όμορων κρατών στον τομέα της έρευνας και αξιοποίησης Υ/Α, ενώ εκπρόσωπος της εταιρίας Petroleum GeoServices (PGS) θα αναφερθεί στο μεγάλο πρόγραμμα των σεισμικών ερευνών στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.
Στις εργασίες του Συμποσίου θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής ο πρώην Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης με ομιλία το απόγευμα της Παρασκευής (19:00), ο οποίος θα αναφερθεί στη γεωστρατηγική των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ας σημειωθεί ότι ο Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΙΕΝΕ κ Κωστής Σταμπολής συμμετέχει στο Προεδρείο της 2ης Συνεδρίας του Συμποσίου, το Σάββατο 20/10 (11:00-12:00), ενώ θα παρουσιάσει εισήγηση με θέμα «Έρευνες και Παραγωγή Υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και την Αδριατική», μετά και τον πρόσφατο εντοπισμό σημαντικών κοιτασμάτων σε Κύπρο, Ισραήλ κλπ.
Στους συνδιοργανωτές του Συμποσίου συγκαταλέγονται επίσης το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΓΕΩΤ.Ε.Ε), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (Τ.Ε.Ε), το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και το Επιμελητήριο Αχαΐας.
Χορηγοί του Συνεδρίου είναι τα ΕΛ.ΠΕ. και η Edison Hellas.
Το διήμερο Συμπόσιο «Έρευνα και Αξιοποίηση Υδρογονανθράκων Δυτικής Ελλάδας – Από τον Μύθο στη Πραγματικότητα» θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας(Μιχαλακοπούλου 58, Πάτρα). 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου