Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Έμποροι καυσίμων: Καμία σχέση η αύξηση του ΕΦΚ με το λαθρεμπόριο



Για καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις από την αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κάνουν λόγο οι επαγγελματικές οργανώσεις της λιανικής αγοράς καυσίμων σε ανακοίνωσή τους, τονίζοντας παράλληλα ότι η  εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης  και τα κριτήρια επιδότησης δεν έχουν καμία σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων παρά μόνο «για την υλοποίηση των απαιτήσεων του μνημονίου».
Οι οργανώσεις προαναγγέλουν επίσης ότι θα συνεχίσουν τη «μάχη» για τη μείωση του  ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης «με οποιαδήποτε πρόσφορη μορφή μέχρι να δικαιωθούμε», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
"Οι επαγγελματικές οργανώσεις της λιανικής αγοράς καυσίμων, δώσαμε όλο αυτόν το καιρό μια δύσκολη και άνιση μάχη με την κυβέρνηση, την τρόικα και τις δυνάμεις αφανισμού των πρατηρίων για να μη περάσει η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης. Στη μάχη αυτή είχαμε με το μέρος μας την κοινή γνώμη, τους καταναλωτές που πλήττονται και πολλές κοινωνικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Πραγματοποιήσαμε δύο συναντήσεις με τον υφυπουργό Οικονομικών κ.Μαυραγάνη και μία με τον υπουργό Οικονομικών κ Γιάννη Στουρνάρα. Καταθέσαμε τις θέσεις μας στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων  της Βουλής. Ζητήσαμε επείγουσα συνάντηση με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων. Προσπαθήσαμε να πείσουμε για τις καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της αύξησης του ΕΦΚ.
Δυστυχώς δεν εισακουσθήκαμε ούτε από τους υπουργούς ούτε από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Δεν ανταποκρίθηκαν ούτε οι αρχηγοί των κομμάτων για συνάντηση, εκτός από τη Γενική Γραμματέα του ΚΚΕ κα. Αλέκα Παπαρρήγα, η οποία ήταν γνώστης των θέσεων και των αγώνων μας και στήριξε τις θέσεις μας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου