Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΤΑΙΠΕΔ: Στις Αρχές του 2013 η Ιδιωτικοποίηση του Ποσοστού του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ



Στις αρχές του 2013 θα πραγματοποιηθεί η διάθεση του ποσοστού του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ, όπως τόνισε στη χθεσινή του ομιλία στο συνέδριο Greece Investment Forum ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Γ. Εμίρης. Επίσης, το ανώτατο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ στους επόμενους μήνες θα δρομολογηθούν οι διαγωνισμοί για τη ΛΑΡΚΟ, τον ΟΛΠ, τον ΟΛΘ, την Εγνατία Οδό, την ΕΥΑΘ, το «Ελευθέριο Βενιζέλος», αλλά και για τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας.
«Θα προκηρύξουμε κάποιους σημαντικούς διαγωνισμούς τους επόμενους μήνες», υπογράμμισε ο κ. Εμίρης, ενώ τόνισε ότι είναι απαραίτητο να γίνουν αργά και σταθερά βήματα και να λυθούν σημαντικά τεχνικά ζητήματα όπως η εκκαθάριση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου.
Ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσδοκά ότι το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων θα δημιουργήσει επενδύσεις ύψους περίπου 60 δισ. ευρώ, 50.000 θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα 3 δισ. ευρώ ετησίως.
Ας σημειωθεί ότι σε τηλεγράφημα του Reuters τονίζεται ότι «οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν “κλειδί” στις προσπάθειες της Ελλάδας να αποφύγει τη χρεοκοπία. Επίσης σημειώνεται ότι με βάση όσα προβλέπονται στους όρους του ελληνικού προγράμματος διάσωσης, πρέπει να αντληθούν 19 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2015 και 50 δισ. έως το τέλος του 2020, ενώ από τον Μάιο του 2010 η χώρα μας έχει αντλήσει μόλις 1,6 δισ. ευρώ.
Τέλος, στο ίδιο συνέδριο, ο Daniel Sahl υπεύθυνος των διμερών σχέσεων μεταξύ του Συνδέσμου των Γερμανών Βιομηχάνων και της Ελλάδας, πρότεινε την εγκαθίδρυση ειδικών οικονομικών ζωνών στη χώρα και τη «διεθνοποίηση» του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ)μ χωρίς η Ελληνική Δημοκρατία να χάνει τα κυριαρχικά της δικαιώματα. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου