Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Π.Ο.Ε.Π.Δ.Χ.Β



Συναδέλφισσες , Συνάδελφοι ,
Την Πέμπτη 18 Οκτώβρη 2012 η ΓΣΕΕ έχει προκηρύξει 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ απεργία. Την ημέρα αυτή πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες η συνεδρίαση της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής ένωσης.

Αρκετές φορές στις ανακοινώσεις μας έχουμε αναφερθεί σε τρόπους και μεθόδους αντίδρασης μας σε αυτά που η Ελληνική Κυβέρνηση,  κατ΄ εντολή των Ευρωπαίων  τραπεζιτών και του διεθνούς νομισματικού ταμείου, επιχειρεί να εφαρμόσει κα αρκετές φορές έχουμε αναφερθεί με ποιο τρόπο θα έπρεπε, κατά την άποψή μας, να σχεδιαστεί ο αγώνας απέναντι σε αυτά τα μέτρα .
Το ότι μπορεί να διαφωνούμε με ορισμένους σχεδιασμούς δεν σημαίνει ότι δεν συμμετέχουμε.
Γι  αυτό  και  σας  καλούμε όλους να δώσουμε το δυναμικό μας παρόν και σε αυτή την κινητοποίηση.

Για να μην περάσουν όμως τα μέτρα πρέπει να πάμε και παρακάτω, και το παρακάτω συναδέλφισσες και συνάδελφοι, δεν μπορεί να είναι μετά από 15 ή 20 ημέρες με την προκήρυξη άλλης μιας 24ωρης που θα πραγματοποιηθεί εν όψη  πιθανόν  κάποιας  σύσκεψης ευρωπαίων και άλλων παραγόντων που θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς .
Το πρόβλημα είναι πολιτικό και τα συνδικάτα πρέπει να σχεδιάζουν έτσι. Πρέπει να σχεδιάσουν ένα νέο ανένδοτο αγώνα με διάρκεια,  μέσα  από  επαναλαμβανόμενες  κινητοποιήσεις και ταυτόχρονα δράσεις μέσα σε αυτές τις κινητοποιήσεις, που θα είναι ικανές να ξεσηκώσουν την κοινωνία . Τα μέτρα αφορούν όλη την κοινωνία και όχι μόνο ένα κομμάτι της.

Όλες οι οργανώσεις, είτε τριτοβάθμιες, είτε δευτεροβάθμιες, είτε πρωτοβάθμιες, πρέπει να βγούμε από το στερεότυπο  του  στενού συντεχνιακού μας χώρου όπου συχνά ερμηνεύουμε αυτή την επίθεση - καταλήγοντας στο συμπέρασμα σε κάποιες περιπτώσεις -    ότι  δεν  μας  αφορά και βάσει αυτού αποφασίζουμε τη συμμετοχή μας .
Τα μέτρα μας αφορούν όλους και γι αυτό όλοι πρέπει να ξεσηκωθούμε. Θα πρέπει όλο το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα να βρει κοινή περπατησιά με όλες τις κοινωνικές ομάδες και να συντονιστεί αυτός ο ανένδοτος αγώνας.
Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές.
Γιατί μόνο έτσι μπορούν να παρθούν πίσω αυτές οι πολιτικές και να ανατραπούν οι πολιτικοί που τις εφαρμόζουν.
Η κυβέρνηση Σαμαρά –Βενιζέλου –Κουβέλη δείχνει αδίστακτη. Είναι μια κυβέρνηση ληστών και απατεώνων απέναντι στον Ελληνικό λαό . Οι «πολιτισμένοι» όμως τροικανοί (ΕΕ –ΔΝΤ –ΕΚΤ) είναι ακόμα χειρότεροι. Πρόκειται για μια ξετσίπωτη συμμορία γκάνγκστερ στην υπηρεσία των τραπεζιτών.
Θυμηθείτε  τις  τελευταίες  ημέρες, πως τα 550 εκ. ευρώ που οφείλουν οι τραπεζίτες στο δημόσιο, ζητούν να τα πληρώσει ο κρατικός προϋπολογισμός δηλαδή εμείς.
Γιατί  λοιπόν  συνάδελφοι  εμείς  όλοι να μην μπορούμε να γίνουμε μια γροθιά απέναντι σε αυτήν την συμμορία και τους αδίστακτους απατεώνες ;

Συναδέλφισσες ,  Συνάδελφοι ,  θα πρέπει να εξηγήσουμε στους πολίτες όχι τι είναι αυτά τα μέτρα γιατί όλοι τα γνωρίζουν , αλλά τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα αν θα εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα.  Θα πρέπει να αναλάβουμε δράση, έτσι ώστε να μην μείνει κανείς παθητικός παρατηρητής.
Πρώτα  από  όλα όμως θα πρέπει να κατανοήσουμε εμείς – όσοι ηγούνται στο συνδικαλιστικό κίνημα – ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε.
Όλοι  μας αναλύουμε αλλά και λέμε στους εργαζόμενους  πόσο βάρβαρα είναι αυτά τα μέτρα.   Πόσοι από εμάς άραγε συμμετέχουμε σε αυτές τις κινητοποιήσεις ;
Για  να  μπορέσει  κάποιος  να πείσει τον εργαζόμενο να συμμετέχει δυναμικά και αποφασιστικά πρέπει πρώτα ο ίδιος να είναι αποφασισμένος.

Στον  κλάδο  μας  για  να μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε και τον τελευταίο εργαζόμενο,  θα πρέπει πρώτα να κινητοποιηθούμε όσοι εκπροσωπούμε τους εργαζόμενους.
Μέλη  διοίκησης της Ομοσπονδίας και των Σωματείων αλλά και οι αντιπρόσωποι στα συνέδρια αυτών των οργάνων,  δηλαδή  300  περίπου  συνάδελφοι  και συναδέλφισσες ,  που εκλεγόμαστε σε διάφορα όργανα από τις αρχαιρεσίες των συνδικάτων μας .

Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία, πέρα από το γενικό κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους, απευθύνει  και  ειδικότερο  κάλεσμα  σε  αυτήν  την  απεργία  στις  18  του Οκτώβρη, σε όλα τα μέλη  της  Διοίκησης  της Ομοσπονδίας και των Σωματείων  καθώς και σε όλους τους αντιπροσώπους αυτών των οργάνων.

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ παρόντες .

Δικαιολογίες δεν υπάρχουν .

Στην  Αθήνα  η  προσυγκέντρωση των εργαζομένων του κλάδου μας θα γίνει στις 10.30 (Μάρνης και Πατησίων) και στην Θεσσαλονίκη στις 10.30 (Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου