Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Η... μπλόφα που "πάγωσε" την αγορά υγραερίου



Το τελευταίο δεκαήμερο στα ραδιόφωνα υπάρχει ένα ενημερωτικό μήνυμα του Σωματείου Εισαγωγέων και Εγκαταστατών Συστημάτων Αερίων Καυσίμων Κίνησης, μέσω του οποίου διαψεύδεται η φημολογία περί αύξησης της τιμής του υγραερίου. Το σωματείο ζήτησε και έλαβε διαβεβαιώσεις από τα συναρμόδια υπουργεία ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί η φορολογία και άρα η τιμή. Ο κλάδος επισημαίνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αύξηση στην τιμή του υγραερίου λόγω φορολογίας, για τον πρόσθετο λόγο ότι η σχετική Ευρωπαϊκή Οδηγία «καλύπτει» τη διαφορά που υπάρχει μεταξύ των τιμών του υγραερίου κίνησης με τα λοιπά καύσιμα.
Ωστόσο η ζημιά που έχει προκληθεί, είναι μεγάλη. Η φήμη άλλωστε ότι επίκειται αύξηση στον ΕΦΚ, επιβεβαίωνε εκείνο που όλοι οι καταναλωτές λίγο πολύ είχαμε σκεφτεί όταν ακούγαμε για τα οφέλη της υγραεριοκίνησης: μπορεί να συμφέρει αλλά μπορεί κανείς να εμπιστευτεί το κράτος ότι δε θα αυξήσει τη φορολογία;
Ωστόσο περίπου 90 χιλιάδες οδηγοί έχουν ήδη κρίνει ότι το υγραέριο συμφέρει και έχουν ήδη εγκαταστήσει το ειδικό κιτ στα αυτοκίνητά τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2012 μέχρι τον Αύγουστο είχαν μετατραπεί 27,5 χιλιάδες οχήματα, δηλαδή ο ρυθμός των νέων εγκαταστάσεων ήταν περίπου 3400 μετατροπές το μήνα.
Τα νούμερα αυτά πλέον αποτελούν… ανάμνηση για τα χιλιάδες εξειδικευμένα συνεργεία που τα τελευταία χρόνια προχώρησαν στην απαιτούμενη επένδυση της τάξης των 10-15 χιλιάδων ευρώ για να μπορούν να αγοράσουν τον επαγγελματικό εξοπλισμό και να πιστοποιηθούν για την τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου