Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ιδιωτικοποίηση των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας Εντός του Οκτωβρίου Ζητά η Τρόικα



Την άμεση ιδιωτικοποίηση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και την δρομολόγηση εντός του 2013 της πώλησης λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων, ζητά από τηνελληνική κυβέρνηση η τρόικα στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου που τίθεται προς συζήτηση αυτές τις ημέρες.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», τα συγκεκριμένα μέτρα περιλαμβάνονται στις προβλεπόμενες διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της ενέργειας, που καταγράφονται ως θεμελιώδους σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη και αποτελούν προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, το νέο μνημόνιο προβλέπει τη μεταφορά μέσα στον Οκτώβριο του 2012 του 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ (θυγατρικής της ΔΕΗ που ελέγχει τα δίκτυα) στο ΤΑΙΠΕΔ και την πώλησή του, σε εταιρεία που δεν θα είναι καθετοποιημένη. 
Επίσης, υποχρεώνει την κυβέρνηση να προετοιμάσει την πώληση μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013 των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ. 
Τέλος, η τρόικα ζητάει τη σταδιακή κατάργηση των ρυθμιζόμενων τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος. Στο πλαίσιο αυτό απαιτεί την έκδοση υπουργικής απόφασης μέσα στον Νοέμβριο του 2012 για τις αυξήσεις τιμολογίων στα οικιακά τιμολόγια και στις μικρές επιχειρήσεις που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2013. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου