Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ελεύθερο το λαθρεμπόριο... αλλά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου



Χρειάστηκαν οι πιέσεις της τρόικας, καθώς και να περάσουν... επτά ολόκληροι μήνες από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος για την πάταξη του λαθρεμπορίου το Μάρτιο, προκειμένου το υπουργείο Οικονομικών να δεσμευτεί επιτέλους δημοσίως πως το αργότερο μέχρι τις 30 Νοεμβρίου θα έχουν εκδοθεί όλες οι υπουργικές αποφάσεις που εκκρεμούν για την εφαρμογή του.
Το είπε χθες ο υπ. Οικονομικών Ι. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε το μεσημέρι με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων. Προφανώς ρόλο στη δέσμευση Στουρνάρα παίζει και το γεγονός ότι η εφαρμογή των διατάξεων για το λαθρεμπόριο (όπως π.χ. τα GPS στα βυτιοφόρα και τα πλωτά μέσα μεταφοράς καυσίμων), αποτελεί υποχρέωση της χώρας στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου, με ρητά μάλιστα χρονοδιαγράμματα. Το νέο κείμενο μιλά συγκεκριμένα για εφαρμογή των παραπάνω αποφάσεων το αργότερο ως το τέλος του έτους.
Ακόμη κι έτσι πάντως, η πάταξη του λαθρεμπορίου μοιάζει να μπάινει σε μια σειρά. Κάτι η εξίσωση των φόρων στο θέρμανσης-κίνησης, κάτι η επιτροπή του υπ. Οικονομικών που φαίνεται να έχει ολοκληρώσει τη μελέτη σχετικά με τις προδιαγραφές του λογισμικού που θα ελέγχει "online" τις συναλλαγές των συστημάτων εισροών- εκροών, κάτι ότι στη οδό Νίκης έχουν κατανοήσει πως πρέπει να κλέισουν και το "παράθυρο" του ναυτιλιακού, σίγουρα υπάρχει μια κινητικότητα.
Υπενθυμίζουμε ότι οι περιβόητες αυτές υπουργικές αποφάσεις που θα έχουν υπογραφεί ως το τέλος Νοεμβρίου, αφορούν : 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου