Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Μόσχα προς Άγκυρα για την "αεροπειρατεία": "Θα υποστείτε τις συνέπειες των πράξεών σας"



Σαφή προειδοποίηση επιδείνωσης των σχέσεων Ρωσίας και Τουρκίας έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών ύστερα από την αναγκαστική προσγείωση του συριακού Airbus A320 στο διεθνές αεροδρόμιο της Άγκυρας στις 11 Οκτωβρίου.
«Ύστερα από το συμβάν με το συριακό αεροσκάφος, οι σχέσεις Τουρκίας και Ρωσίας θα οξυνθούν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Αλεξάντρ  Λουκασέβιτς, ο οποίος άφησε να εννοηθεί  πως σε περίπτωση επανάληψης παρόμοιας συμπεριφοράς  θα υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.
Ο εκπρόσωπος του ρωσικού  υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε ακόμη ότι «η Τουρκία έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των Ρώσων που βρίσκονταν στο συριακό αεροσκάφος» για να συνεχίσει λέγοντας :
«ακόμη και αν είχαν την πεποίθηση ότι σε αυτό υπάρχει κάποιο φορτίο για τη Συρία, η Συρία δεν έχει υποστεί τυχόν διεθνείς κυρώσεις και μιλάμε για διεθνώς αναγνωρισμένες κυρώσεις που έχουν επικυρωθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας, και όχι σε μονομερείς που έχουν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση ή η Αμερική. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει καμία νομική βάση, και αυτό είναι που ενοχλεί την Ρωσία, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να το αφήσει έτσι. Κατόπιν αυτών η Τουρκία θα υποστεί τις συνέπειες των πράξεών της», συμπλήρωσε ο Ρώσος αξιωματούχος. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου