Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και κάτω από τις έντονες διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου νομοθετημένου ποσοστού, που κατέχει το Δημόσιο σε μια σειρά από ΔΕΚΟ και στους λιμένες της χώρας.
Το σχετικό νομοσχέδιο στηρίζεται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, καταψηφίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η Δημοκρατική Αριστερά εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία, σε ό,τι αφορά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, ζητώντας τροποποιήσεις των σχετικών διατάξεων.
Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η επίσπευση της νομοθετικής διαδικασίας κρίνεται αναγκαία, λόγω της αναμενόμενης προσφυγής της Ισπανίας στο μηχανισμό στήριξης, οπότε «τα κεφάλαια που διεκδικούμε εμείς, τα διεκδικούνε πλέον και άλλοι. Πρέπει να βιαστούμε, αλλιώς θα πεθάνουμε από ασφυξία».
Σε ό,τι αφορά τις περαιτέρω αποκρατικοποιήσεις στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ (ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΔ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ) και των λιμένων, ο κ. Στουρνάρας προέβαλλε την ανάγκη προσέλκυσης επενδυτικών κεφαλαίων, αλλά και λόγους αρχής, δεδομένου ότι «σε όλον τον κόσμο, πλην ενδεχομένως της Γαλλίας, το κράτος έχει αποδειχθεί κακός επιχειρηματίας».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου