Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ομπάμα στον ΟΗΕ: Δεν θα αφήσουμε το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα



 Σκληρή στάση σχετικά με το Ιράν και τη βία που έχει ξεσπάσει στον ισλαμικό κόσμο θα κρατήσει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ υποστηρίζοντας ότι η χώρα του θα πράξει αυτό που πρέπει για να εμποδίσει την Τεχεράνη να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και καταδικάζοντας τη βία εναντίον αθώων.
 Σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του που δόθηκαν στη δημοσιότητα ο Ομπάμα αναμένεται να πει ότι οι ΗΠΑ "θα κάνουν..... αυτό που πρέπει",  απευθύνοντας παράλληλα έκκληση για ανάληψη διεθνούς δράσης προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση στη Συρία.
"Μην εξαπατάσθε: ένα Ιράν εξοπλισμένο με πυρηνικά όπλα δεν είναι μια πρόκληση που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Κάτι τέτοιο θα απειλούσε την ύπαρξη του Ισραήλ, την ασφάλεια των χωρών του Κόλπου και τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας", θα υπογραμμίσει.


"Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένας συνασπισμός κρατών ζητεί εξηγήσεις από την ιρανική κυβέρνηση. Και για το λόγο αυτό οι ΗΠΑ θα πράξουν αυτό που οφείλουν για να εμποδίσουν το Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα".
Ο Ομπάμα θα αναφερθεί επίσης στην αντιισλαμική, αμερικανικής παραγωγής ταινία που προκάλεσε αιματηρές διαδηλώσεις στο μουσουλμανικό κόσμο και το θάνατο του Αμερικανού πρεσβευτή σε επίθεση εναντίον του προξενείου στη Βεγγάζη στις 11 Σεπτεμβρίου.
"Το μέλλον μας πρέπει να καθορίζεται από πρόσωπα όπως ο (πρεσβευτής που σκοτώθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου) Κρις Στίβενς και όχι από τους δολοφόνους του. Η βία και η αδιαλλαξία δεν έχουν καμιά θέση στα Ηνωμένα Έθνη. Ουδεμία δικαιολογία υπάρχει για αυτούς που σκοτώνουν αθώους. Κανένα βίντεο δεν μπορεί να αιτιολογήσει την επίθεση σε μια πρεσβεία. Καμιά συκοφαντία δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως δικαιολογία για να καεί ένα εστιατόριο στο Λίβανο, να καταστραφεί ένα σχολείο στην Τυνησία ή να σκορπίσει το θάνατο και την καταστροφή στο Πακιστάν". 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου