Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Sueddeutsche Zeitung: «Άλλα δύο χρόνια και 30 δισ. θα χρειαστεί η Ελλάδα»



«Δύσκολα θα καταφέρει η Ελλάδα να βγει στις αγορές το 2020» αναφέρει σε δημοσίευμα της η γερμανική Sueddeutsche Zeitung, η οποία επικαλείται πηγές από την Κομισιόν.
Σε δημοσίευμά της την Τρίτη, η SZ επικαλείται πηγές της ΕΕ και των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης που υποστηρίζουν ότι η Αθήνα χρειάζεται τουλάχιστον δύο χρόνια επιπλέον για να ορθοποδήσει, ενώ και οι δύο πλευρές φέρονται να αποτιμούν σε περίπου 30 δισ. ευρώ το νέο κενό χρηματοδότησης.
Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, οι τρεις αιτίες του κενού είναι η υστέρηση των 10 δισ. ευρώ που υπήρχε με την είσοδο στο δεύτερο πρόγραμμα, η ελλιπής εφαρμογή των μέτρων και των αποκρατικοποιήσεων αλλά και η βαθιά ύφεση.
«Ως εκ τούτου είναι ανοικτό εάν και πότε η Ελλάδα θα πάρει την επόμενη δόση από το δεύτερο πακέτο στήριξης» γράφει η εφημερίδα. «Το ΔΝΤ μάλιστα» σημειώνει η εφημερίδα «έχει βάσει καταστατικού συγκεκριμένους όρους υπό τους οποίους μπορεί να αποδεσμεύσει κεφάλαια -και σε περίπτωση εξόδου του από το πρόγραμμα» τονίζει η SZ, «θα κληθούν να καταβάλλουν περισσότερα χρήματα οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις».
 ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου