Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

ANAKOIΝΩΣΗ ΠΕΠΕΚΟ






ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Με ομόφωνη απόφαση του, το Δ.Σ. της ΠΕΠΕΚΟ αποφάσισε τη συμμετοχή του στην 24ωρη πανελλαδική, πανεργατική απεργία της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου 2012.
Με κάθε τρόπο, και παρά τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες, αυτή η απεργία πρέπει να αποτελέσει μεγάλο βήμα αφύπνισης και ξεσηκωμού των εργαζομένων σε όλη τη χώρα.
Εδώ δεν χωράνε μεμονωμένα ή συντεχνιακά ζητήματα, αλλά η απαίτηση για μεγάλη πολιτική στροφή προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της χώρας, που εδώ κα 3 χρόνια έχουν επωμιστεί όλο το τεράστιο βάρος της κρίσης: ανεργία, φόρους, ακρίβεια, μειώσεις μισθών, καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος, αύξηση των ορίων ηλικίας για τη συνταξιοδότηση, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και άλλων εργασιακών δικαιωμάτων που κερδήθηκαν εδώ και πολλές δεκαετίες.
Πέρα από το γενικό πολιτικό χαρακτήρα της συγκεκριμένης απεργίας –ενάντια στα νέα αντεργατικά μέτρα-, εμείς οι εργαζόμενοι στην ΕΚΟ απεργούμε δίνοντας ταυτόχρονα ένα πρώτο αποφασιστικό μήνυμα για την υπεράσπιση της Συλλογικής μας Σύμβασης Εργασίας και ενάντια στην ιδιωτικοποίηση όλης της δημόσιας περιουσίας στο χώρο της ενέργειας (Ηλεκτρισμός, Πετρέλαια και Αέριο).
Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ολομέτωπη και η μάχη θα είναι μακρόχρονη.     Στο δικό μας χέρι είναι η τελική νίκη.  Κανείς δεν θα μας χαρίσει τίποτε.         Όλοι  στην  24ωρη   Πανελλαδική   Πανεργατική   Απεργία   και   στις  απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου