Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

PwC: Συνεχίζονται τα Προβλήματα για τον Κλάδο της Διΰλισης στην Ευρώπη



Τα ευρωπαϊκά διϋλιστήρια θα πρέπει να επικεντρωθούν στην αύξηση της κερδοφορίας τους, αντί να προσπαθούν να μετριάσουν τις ζημιές, εκτιμά η Pricewaterhouse Coopers εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου.
Ο διευθυντής της PwC, Ρόμπερτ Τέρνερ, τόνισε σχετικά ότι αυτή τη στιγμή ο κλάδος βρίσκεται σε μια «επίπονη και παρατεταμένη περίοδο ανασυγκρότησης», υπενθυμίζοντας το πρόσφατο παράδειγμα της διακοπής λειτουργίας του διϋλιστηρίου της Petroplus στην Βρετανία, χωρητικότητας 220.000 βαρελιών.
Μάλιστα, ο κ. Τέρνερ θύμισε και την αντίστοιχη εμπειρία που αντιμετώπισε ο κλάδος του άνθρακα στη Βρετανία τη δεκαετία του 1980, η οποία είχε διάρκεια μεγαλύτερη των εκτιμήσεων. Σε γενικές γραμμές, ο κλάδος της διΰλισης παραμένει προβληματικός, παρά την διακοπή λειτουργίας αρκετών μονάδων, με συνέπεια αρκετές εταιρείες να δυσκολεύονται να διατηρήσουν τα περιθώριά τους σε ικανοποιητικά επίπεδα.
Την ίδια στιγμή, ο Σάιμον Ρέντμοντ, διευθυντής του τομέα πετρελαίου της Standard and Poors, θεωρεί ότι οι μεγάλες πετρελαϊκές είναι στην καλύτερη θέση να επενδύσουν στα διϋλιστήρια, αλλά επιλέγουν να απέχουν από τον κλάδο, εστιάζοντας σε άλλους τομείς. 
ΠΗΓΗ:.energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου