Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Σε πυρηνικό θρίλερ με Ιράν και Siemens εμπλέκουν την Ελλάδα!



Το Ιράν κατηγόρησε τη Γερμανική Siemens για τοποθέτηση μικροσκοπικών εκρηκτικών μέσα σε εξοπλισμό που είχε αγοραστεί από την ισλαμική δημοκρατία για το επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμά του Ιράν και μάλιστα φαίνεται να πέρασε μέσω Ελλάδας! Κάτι που ο γίγαντας της τεχνολογίας αρνήθηκε. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η γνωστή για τα ποινικά της “μπλεξίματα” εταιρεία πουλά εξοπλισμό για ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ!
Ο πρωτοκλασάτος βουλευτής Alaeddin Boroujerdi, δήλωσε ότι Ιρανοί εμπειρογνώμονες σε θέματα ασφάλειας ανακάλυψαν τα εκρηκτικά και τα απομακρύναν πριν ενεργοποιηθούν, προσθέτοντας την πεποίθησή τους ότι ο παγιδευμένος με εκρηκτικά εξοπλισμός πωλήθηκε για να “σαμποτάρει” τις προσπάθειες εμπλουτισμού ουρανίου. “Ο εξοπλισμός ήταν προγραμματισμένος να ανατιναχθεί αφού ετίθετο σε λειτουργία, προκειμένου να διαλύσουν όλα τα συστήματά μας», είπε. “Αλλά η σοφία των ειδικών μας ανέτρεψε τη συνωμοσία του εχθρού.”
Η Siemens αρνήθηκε την κατηγορία και δήλωσε ότι ο πυρηνικός της τομέας δεν είχε καμία δοσολήψία  με το Ιράν από την επανάσταση του 1979 που οδήγησε στην σημερινή θεοκρατική κατάσταση. «Η Siemens απορρίπτει τις κατηγορίες και τονίζει ότι δεν έχουμε επιχειρηματικούς δεσμούς με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα,” είπε ο Alexander Machowetz ο εκπρόσωπος της εταιρείας του Μονάχου. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου