Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Δέκα μήνες "στα χαρτιά" το σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια...



Δέκα σχεδόν μήνες έχουν περάσει από τότε που υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την υποχρεωτική τοποθέτηση συστημάτων ελέγχου εισροών- εκροών καυσίμων στα πρατήρια, αρχικά σε Αττική και Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία σε όλη τη χώρα, και το περιβόητο μέτρο παραμένει ακόμη στα χαρτιά, όπως και οι υπόλοιπες παρεμβάσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου.
Η απόφαση των τότε αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών και Ανάπτυξης Π. Οικονόμου και Σ. Ξυνίδη υπεγράφη στις 4 Ιανουαρίου 2012, δημοσιεύτηκε σε φύλλο εφημερίδας της κυβερνήσεως στις 27 Ιανουαρίου (ΦΕΚ 72/Β’/27.1.2012), και όριζε ότι τα εν λόγω συστήματα θα πρέπει να έχουν εγκατασταθεί και να λειτουργούν από το σύνολο των πρατηρίων των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης, εντός 12 μηνών από την έναρξη ισχύος της, δηλαδή από την 1η Φεβρουαρίου του 2013.
Εκτοτε, ελάχιστα έχουν γίνει και η αίσθηση που υπάρχει στην αγορά είναι ότι οι υπηρεσίες του υπ. Οικονομικών δεν επείγονται να προχωρήσουν στην υλοποίησή του.
"Κολλάει" στις προδιαγραφές...
Στελέχη της αγοράς καυσίμων επισημαίνουν ότι τέτοια συστήματα έχουν ήδη αγορασθεί και εγκατασταθεί από ένα ποσοστό πρατηρίων της Αττικής σε συνεργασία με τις εταιρείες των οποίων φέρουν το σήμα τους (και που έχουν μοιραστεί με τους πρατηριούχους το κόστος). Εκεί όμως που έχει "κολλήσει" το μέτρο, είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες στις τεχνικές προδιαγραφές που θα πρέπει να πληροί το πληροφοριακό σύστημα που θα προμηθευτεί το υπ. Οικονομικών προκειμένου να ελέγχει "on line" τις κινήσεις καυσίμων των πρατηρίων, αλλά και να διαπιστώνει τυχόν αστοχίες. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου