Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Wall Street Journal: «Το καρτέλ των πετρελαιάδων»



Έκθεση-κόλαφος του γραφείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Αθήνα, την οποία δημοσίευσε η εφημερίδα «Wall Street Journal», αποκαλύπτει ότι η έλλειψη ανταγωνισμού στην ελληνική βιομηχανία διύλισης πετρελαίου κοστίζει στους καταναλωτές περισσότερα από 1 δις ευρώ ετησίως.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, όσα αναφέρονται στην έκθεση με τίτλο «Τα προβλήματα στην αγορά καυσίμων» με ημερομηνία 7 Ιουλίου 2012 αποτελούν ένδειξη των μεγάλων διαρθρωτικών προβλημάτων που υπάρχουν στην ελληνική αγορά καυσίμων, τα οποία -σύμφωνα με τους οικονομολόγους- δυσχεραίνουν τις προσπάθειες της χώρας μας να πατήσει και πάλι στα πόδια της. 

Άλλωστε, σε εδάφια της έκθεσης που δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Τα Νέα» καταγράφονται πρακτικές και συνθήκες καρτέλ που εμποδίζουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό και ανεβάζουν τις τιμές στα ύψη, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναφέρει ότι η αγορά ελέγχεται από τα δύο εγχώρια διυλιστήρια.
Πρόκειται -σύμφωνα με την εφημερίδα- για τα «Ελληνικά Πετρέλαια - ΕΛΠΕ» και τη «Motor Oil», συμφερόντων Β. Βαρδινογιάννη και Σ. Λάτση. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου