Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΗ: Στα 32,9 εκατ. ευρώ η Αποζημίωση για την Option στη ΔΕΠΑ



Στα 32,9 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αποζημίωση που θα λάβει η ΔΕΗ σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψε με το ΤΑΙΠΕΔ, με το οποίο αποσύρεται από το δικαίωμα αγοράς (option) στη ΔΕΠΑ, όπως προκύπτει από ανακοίνωση της Επιχείρησης την Πέμπτη.
Παράλληλα, προβλέπεται η καταβολή πέντε δόσεων από τη ΔΕΠΑ για οφειλές της ύψους 94 εκατ. ευρώ, με συνέπεια στις 28.2.2013 να έχει απομείνει ένα υπόλοιπο 47 εκατ. ευρώ που θα αφορά την εγγύηση της ΔΕΗ για το φυσικό αέριο που θα προμηθευτεί το 2013.
Με βάση το Σχέδιο Ιδιωτικού Συμφωνητικού με το ΤΑΙΠΕΔ που αφορά το Δικαίωμα Αγοράς της ΔΕΗ στη ΔΕΠΑ, η ΔΕΗ και το ΤΑΙΠΕΔ συμφωνούν στην κατάργηση του Δικαιώματος Αγοράς της ΔΕΗ έναντι καταβολής στη ΔΕΗ αποζημίωσης ύψους €32,9 εκατ. Στο ποσό αυτό κατέληξε η εταιρία Citigroup Global Markets Limited υπό την ιδιότητα του ανεξάρτητου εκτιμητή, με αντικείμενο την εκτίμηση από την τελευταία της αξίας του Δικαιώματος Αγοράς και ειδικότερα της αποζημίωσης που θα δικαιούτο η ΔΕΗ σε περίπτωση παραίτησής της από το Δικαίωμα Αγοράς. 
Οι βασικοί όροι του Σχεδίου Ιδιωτικού Συμφωνητικού συμβιβαστικής επίλυσης διαφορών μεταξύ ΔΕΗ και ΔΕΠΑ θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Εταιρείας την Παρασκευή 14.09.2012. Το εν λόγω Σχέδιο προβλέπει, μεταξύ άλλων, ότι το τελικό καθαρό ποσό που επιστρέφεται στη ΔΕΗ για τη διευθέτηση των εκκρεμοτήτων με τη ΔΕΠΑ έως και 31.12.2011 ανέρχεται σε €94,091 εκατ. (οφειλή της ΔΕΠΑ προς τη ΔΕΗ €120,5 εκατ., οφειλή της ΔΕΗ προς τη ΔΕΠΑ € 26,4 εκατ.).  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου