Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Στην Βουλή οι λαθρέμποροι καυσίμων



Είναι ντροπή πλέον για ολόκληρο το ελληνικό κοινοβούλιο να κάνει ότι δεν ξέρει τους λαθρέμπορους καυσίμων που από το 1993 (που απελευθερώθηκαν οι τιμές των καυσίμων) κλείνουν (το 2013) 20 χρόνια οργανωμένης και γνωστής στους πάντες, σχεδόν, επίσημης δράσης. Το μοναδικό ελληνικό φαινόμενο της τεράστιας διαφοράς τιμών από πρατήριο σε πρατήριο συνδέεται σαφώς και με το λαθρεμπόριο. Δεν χρειάζεται συνεπώς ειδική γνώση. 
Είναι όμως «ντροπή» γιατί οι λαθρέμποροι καυσίμων «προσέφεραν» πολλά λεφτά στον κρατικό κορβανά αν σημειώσουμε μόνο αυτά που λένε οι βενζινοπώλες και δεν διαψεύδουν οι εταιρείες. Ότι το λαθρεμπόριο καυσίμων κρατάει 30-50 λεπτά ακριβότερες τις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου. Ισχυρίζονται δηλαδή ότι χωρίς λαθρεμπόριο θα μπορούσαμε να είχαμε μέχρι και 50 λεπτά φθηνότερα καύσιμα. Όσο όμως οι τιμές είναι ψηλές ο κρατικός κορβανάς έχει κέρδος από τον φόρο κατανάλωσης. 
Αυτό δεν είναι «προσφορά» στο ελληνικό κράτος; 
Θα μου πείτε ότι το κράτος χάνει λεφτά από τα λαθραία. 
Σιγά τα αβγά… 
Μήπως ξέρει το κράτος πόσα χάνει και από πού χάνει; Όταν συνταξιοδοτεί για αντιστασιακούς αγέννητους την περίοδο της αντίστασης… οδηγούς αγώνων για ανάπηρους… και σκοπευτές για τυφλούς, έσταξε η ουρά του γαϊδάρου να φάνε λίγα λεφτά και οι λαθρέμποροι καυσίμων; 
Άλλωστε όπως αποδείχθηκε μέσα στην 20ετία 1993-2013 οι λαθρέμποροι προσέφεραν «πολύμορφο έργο» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου