Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Επίκειται επίθεση κατά του PKK



Από στιγμή σε στιγμή πρόκειται να εκδηλωθεί ευρείας κλίμακας επίθεση κατά των βάσεων και στόχων του PKK, πέραν των τουρκικών συνόρων και προφανώς εντός του Βορείου Ιράκ, όπως αναφέρουν τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης από το πρωί της Παρασκευής.
Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες μετακινήθηκαν προς την αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ σμήνη αεροσκαφών διαφόρων τύπων από τις βάσεις του Εσκισεχίρ, του Μπάντιρμα και της Αμάσυας, τα οποία αναμένουν την τελική εντολή για την επίθεση.
Ήδη από τις πρωινές ώρες παρατηρούνται χερσαίες επιχειρήσεις εντός του τουρκικού εδάφους και κατά μήκος της συνοριακής γραμμής μεταξύ Τουρκίας, Ιράκ και Ιράν. 
Στρατιωτικοί κύκλοι στην Άγκυρα προσδιορίζουν γεωγραφικά την αναμενόμενη επιχείρηση στον ορεινό όγκο Καντίλ που δεσπόζει στην περιοχή αυτή.
Από τις αεροπορικές βάσεις που προαναφέρθηκαν μετακινήθηκαν οι σχηματισμοί 161 «Yarassa» που σημαίνει Νυκτερίδα, ο σχηματισμός βομβαρδιστικών 151 «Tunc» (Μπρούτζος) από την Αμάσυα όπως και ο σχηματισμός 152 «Akinci» (Εμπροσθοφυλακή) καθώς και ο σχηματισμός 111 «Panter» (Πάνθηρας) από το Εσκί Σεχίρ.
Σύμφωνα με διαρροές από το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, η επίθεση είναι ζήτημα ωρών και αποτελεί μέρος της γενικότερης τακτικής που επιλέγει η Άγκυρα, της γενίκευσης δηλαδή του πολέμου στη ΝΑ Τουρκία κατά της κουρδικής ένοπλης οργάνωσης PKK, η οποία τις τελευταίες εβδομάδες ανέλαβε έντονη στρατιωτική δράση, με πολλές δεκάδες νεκρούς Τούρκους στρατιώτες και αξιωματικούς. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου