Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Βρούτσης: Θα μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές 5%



Τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών συνολικά, κατά 5% μέσα στο 2013, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος. 
Στόχος της πολιτείας είναι σύμφωνα με τον υπουργό, η άμεση μείωση του μη μισθολογικού κόστους, ούτως ώστε να στηριχθεί η μεγάλη Εθνική προσπάθεια μείωσης της ανεργίας. 
Σε συνέχεια της απόφασης που ανακοίνωσε, εσπευσμένα, την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Βρούτσης, για μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1,1%, στο ΙΚΑ, ο υπουργός ανακοίνωσε σήμερα ότι άμεσος στόχος και προτεραιότητα του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι, η συνολική μείωση θα φθάσει το 5%. 
Παράλληλα, ο υπουργός υποστήριξε ότι θα μειωθεί και το γραφειοκρατικό κόστος, μέσα από την κατάργηση της αυτοπρόσωπης παρουσίας των εργοδοτών στο ΣΕΠΕ και τον ΟΑΕΔ, όπου η ηλεκτρονική διασύνδεση των επιχειρήσεων με τους οργανισμούς θα είναι υποχρεωτική από τον Μάρτιο του 2013.Η προαιρετική εφαρμογή του μέτρου θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου. 
Σύμφωνα με τον υπουργό, εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί νομοθετικό πλαίσιο, κατόπιν διαβούλευσης του με τους κοινωνικούς εταίρους και με τη συνεργασία του Ξ.Ε.Ε., για την αναδιαμόρφωση και επανενεργοποίηση των προγραμμάτων του κοινωνικού τουρισμού για το 2013
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου