Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Για Κακές Συνθήκες Εργασίας που Οδηγούν σε Ατυχήματα Κάνουν Λόγο οι Εργαζόμενοι στη Μεγαλόπολη



Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας σχετικά με το ατύχημα που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης. Τονίζεται ότι κυριαρχούν πλέον πολύ χειρότερες συνθήκες εργασίας και περιγράφονται οι συνθήκες του ατυχήματος.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
«Σημεία των καιρών ή ανικανότητα της τοπικής ιεραρχίας του Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης να προστατεύσει τους εργαζόμενους και να εγγυηθεί την ασφάλεια της εργασίας;
Έχουν μετατρέψει, σε συνδυασμό με τις άδικες – αντεργατικές – αντικοινωνικές – αντιαναπτυξιακές και φοροληστρικές πολιτικές του κυβερνητικού συνδυασμού το μεροκάματο στο Ορυχείο της Μεγαλόπολης σε μεροκάματο αίματος.
Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί και το δεύτερο ατύχημα (μέσα σε λιγότερο από 3 βδομάδες) με τον άτυχο συνάδελφο Γεωργακόπουλο Γεώργιο, ο οποίος υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού στο πρόσωπο και στα χέρια, στην προσπάθειά του να σβήσει φωτιά στην Ν2 ταινία του αποθέτη Α11.
Οι εργαζόμενοι στο Ορυχείο Μεγαλόπολης υποχρεώνονται να εργαστούν κάτω από πίεση, εργοδοτική αυθαιρεσία και κάθε λογής φασιστική νοοτροπία και αντίληψη με μοναδικό εφόδιο το μπόλικο φιλότιμο , για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες ποινικοποίησης της ασθένειας – της ειδικής άδειας – της μητρότητας (με αναδρομική μάλιστα ισχύ), όταν προ ολίγων μηνών χορηγούσαν σωρηδόν βεβαιώσεις σε ημέτερους. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου