Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Σε αναβρασμό οι εργαζόμενοι του ΙΓΜΕ



Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας για τα δυσμενή για το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη του τόπου αποτελέσματα που θα έχει η κατάρρευση και το κλείσιμο του Ινστιτούτου Γεωλογικών & Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) ξεκίνησαν τις τελευταίες ημέρες οι εργαζόμενοι του Ινστιτούτου, η λειτουργική υποβάθμιση του οποίου ξεκίνησε ήδη από πέρσι και πλέον έχει κορυφωθεί.
Ήδη εδώ και έναν χρόνο με Κ.Υ.Α. το ΙΓΜΕ έχει συγχωνευτεί με το ΕΚΠΑ και 130 εργαζόμενοι οδηγήθηκαν σε καθεστώς εφεδρείας, απόφαση ωστόσο που μέχρι στιγμής δεν έχει υλοποιηθεί μετά και τις σθεναρές αντιδράσεις των εργαζομένων οι οποίοι κατέφυγαν στη δικαιοσύνη αποτρέποντας, μέχρι στιγμής, τη συγχώνευση και διατηρώντας τις 130 θέσεις εργασίας.
Χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό το ΙΓΜΕ Ξάνθης
Στο παράρτημα του ΙΓΜΕ στην Ξάνθη, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, παρατηρούνται σοβαρά οργανικά κενά, καθώς από τους 39 εργαζόμενους που απασχολούσε μέχρι σήμερα, έχουν απομείνει μόλις 26, 4 εκ των οποίων θα αποχωρήσουν μέχρι το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με το thrakitoday.  
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου