Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Χρυσή αποζημίωση απόλυσης ύψους €2,1 εκατ. σε 8 υπαλλήλους της Κυπριακής Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών !



Αποζημίωση απόλυσης που ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των €2,1 εκατ. προτίθεται να παραχωρήσει η Κυπριακή Εταιρεία Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών (ΚΕΑΠ), εταιρεία που ελέγχεται από το κράτος, σε οκτώ εργαζόμενους οι οποίοι απολύονται λόγω πλεονασμού.
Επιπρόσθετα, οι εν λόγω εργαζόμενοι θα λάβουν ποσό που αγγίζει τα €3,1 εκατ. που αποτελεί το ταμείο προνοίας τους.
Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο» οι απολυθέντες είναι εργαζόμενοι με υπηρεσία γύρω στα 20 χρόνια ή και λιγότερη και μεταξύ αυτών είναι τεχνικοί και εργάτες.
Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική περίοδο, η ΚΕΑΠ, μελετά την καταβολή αποζημίωσης ύψους €2,1 εκατ. Η κρατική εταιρεία αποτελεί τη μετεξέλιξη των διυλιστηρίων στη Λάρνακα, είναι εταιρεία ιδιωτικού δικαίου και ελέγχεται πλήρως από το κράτος.
Όπως αναφέρει ο «Φ» πληροφορίες αναφέρουν ότι οι απολυθέντες θα λάβουν αποζημίωση που θα κυμαίνεται από €131.000 – €370.000. Επιπρόσθετα, θα επωφεληθούν από το ταμείο προνοίας ποσών που θα κυμαίνονται από €155.000 – €600.000.
Ειδικότερα, η διεύθυνση της Εταιρείας Αποθήκευσης Πετρελαιοειδών έδωσε επιστολές απόλυσης λόγω πλεονασμού σε έξι εργαζόμενους και σύντομα θα δώσει σε ακόμη δύο.
Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΑΠ, Στέλιος Γεωργιάδης, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, σημειώνοντας ότι το ζήτημα του ύψους της αποζημίωσης των απολυθέντων εκκρεμεί ενώπιον της διοίκησης και δεν λήφθηκε οποιαδήποτε απόφαση ακόμη.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου