Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Γιατί η Ελλάδα δεν θα εκραγεί πριν τις αμερικανικές εκλογές "λένε... να τους πιστέψουμε ?"



Σε μια ιστοσελίδα με το .org και συνεργάτη τον Soros υπάρχει το άρθρο  με το τίτλο «θα εκραγεί η Ελλάδα πριν τις εκλογές;» (Will Greece Blow Up Before Election Day?), ο πρώην αντιπρόεδρος του οίκου αξιολόγησης Moody’s, Κρίστοφερ Μαχόνεϊ παραθέτει -μέσω του κειμένου του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα project-syndicate.org- τη δική του άποψη σχετικά με την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τη θέση της Άνγκελα Μέρκελ αλλά και τη θέση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Εμάς μόνο ανησυχία μπορεί να μας προσφέρει αυτό το άρθρο αλλά δεν παύει να έχει την αξία του και γιαυτό πρέπει να το αναγνώσουμε αναλυτικά ! 
Αναλυτικά το κείμενο αναφέρει:.... «Δυο με τρεις εβδομάδες έχει στη διάθεσή του ο Σαμαράς για να ολοκληρώσει το πακέτο των μέτρων λιτότητας που υπολογίζεται στα 14 δισ. ευρώ ( 17,7δισ. δολάρια) και τα οποία θα ισχύσουν για τα επόμενα δυο χρόνια. Αλλά πολιτικοί στο Βερολίνο και στις Βρυξέλες έχουν αμφιβολίες στο κατά πόσο το σχέδιο του κ. Σαμαρά θα έχει άμεσα αποτελέσματα. Η Τρόικα θα βρεθεί τον Σεπτέμβρη στην Αθήνα όπου και θα παραμείνει για ένα μήνα «ξεσκονίζοντας» τα βιβλία. Εν τω μεταξύ, το κλιμάκιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, υποθέτει ότι η σύνοδος κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα διεξαχθεί στις 18 - 19 Οκτωβρίου θα είναι καθοριστικό για την Ελλάδα.
 Το ΔΝΤ κρατά σκληρή στάση για τις διαπραγματεύσεις. Απεσταλμένοι του Ταμείου θεωρούν ότι τα χρέη της Ελλάδας δεν είναι διαχειρίσιμα και το ΔΝΤ απειλεί να αποσύρει το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας.
 Η μόνη εναλλακτική είναι για τον δημόσιο τομέα, και συγκεκριμένα για την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ) να διαγράψει ένα μέρος του ελληνικού χρέους. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου