Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Προχωρά κανονικά η Κύπρος στην κατασκευή τερματικού αερίου



Στην απόφαση της Κύπρου να προχωρήσει με την κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής, όπως είναι το τερματικό υγροποίησης φυσικού αερίου, για σκοπούς εμπορικής εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της περιοχής και διάθεσής τους στις ευρωπαϊκές και διεθνείς αγορές αναφέρθηκε ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης στη Νορβηγία.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας “Σημερινή”, η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Offshore Northern Seas Foundation με τίτλο «ONS Summit 2012 - The Geopolitics of Energy and ONS Conference - Confronting Energy Paradoxes», που διεξήχθη στη Νορβηγία το τελευταίο διήμερο.
Ο κ. Συλικιώτης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία που ανέλαβε η κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε., σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για τη διοργάνωση Υπουργικής Διάσκεψης στη Λευκωσία με τη συμμετοχή των κρατών-μελών της Ε.Ε. και των χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου για τη συζήτηση των θεμάτων της ασφάλειας στις υπεράκτιες δραστηριότητες, αλλά και της ενεργειακής ασφάλειας της Ε.Ε. μέσα από τη δημιουργία του νοτιοανατολικού μεσογειακού διαδρόμου παροχής φυσικού αερίου. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου