Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Πρεμιέρα του «μετα-ΠαΣοΚ» του ΣΥΡΙΖΑ, στις 3 Σεπτεμβρίου (!)



Σάλο έχει προκαλέσει η αναγγελία της εκδήλωσης που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Νίκαια την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου. Η ημερομηνία συμπίπτει με την επέτειο ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ το 1974, καθώς και με την εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας διακήρυξης αρχών του Κινήματος από τον Ευ. Βενιζέλο. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στην εκδήλωση της Νίκαιας θα πλαισιώσουν τον Α. Τσίπρα δύο στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ: ο καθηγητής Μ. Γκίβαλος και η κυρία Νίνα Κασιμάτη.
Η αφίσα της εκδήλωσης μάλιστα χρησιμοποιεί δύο από τα κεντρικά μότο του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ΄70 και του Ανδρέα Παπανδρέου: «Εθνική Ανεξαρτησία-Λαϊκή Κυριαρχία». Ενώ οι Μ. Γκίβαλος και Νίνα Κασιμάτη συμμετέχουν ως ιδρυτικά στελέχη στον «Νέο Αγωνιστή», μια ομάδα πρώην μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που αποχώρησε λίγο μετά την ένταξη στο Μνημόνιο και στις τελευταίες εκλογές στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ.
Για όσους όμως δεν τα πιάνουν εύκολα, δίνει χείρα βοηθείας η ίδια η ιστοσελίδα του «νέου Αγωνιστή», όπου ρητά αναφέρεται η προέλευση και απόσχιση των ενδιαφερομένων από τα εκλεγμένα όργανα του ΠΑΣΟΚ και η ανάγκη για «την συγκρότηση ενός νέου σοσιαλιστικού κόμματος, γιατί το παλιό έχει αυτοκαταργηθεί. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ αντιποιείται την ιστορία και τους αγώνες του λαού για λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική απελευθέρωση και δημοκρατική διαδικασία. Έχει καταληφθεί από τους εγχώριους και ξένους πολιτικούς και κοινωνικούς εκπροσώπους του χρηματιστικού κεφαλαίου και του (νέο)φιλελευθερισμού. Ως δημοκράτες και σοσιαλιστές θα αγωνιστούμε στα πλαίσια ενός πλατιού πολιτικού και κοινωνικού μετώπου, για την εθνική, δημοκρατική, παραγωγική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.» 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου