Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Ιράν : Μεγάλη μείωση στα έσοδα από το πετρέλαιο




Σύμφωνα με δηλώσεις του Ιρανού Υπουργού Οικονομίας, Shamseddin Hosseini, η Τεχεράνη έχει χάσει τουλάχιστον  το ήμισυ των πετρελαϊκών της εσόδων, εξαιτίας των διεθνών κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί για το αμφισβητούμενο πυρηνικό της πρόγραμμα αναφέρει το πρακτορείο Irna.
Το παραπάνω σχολίασε ο Hosseini  σε εμφάνισή του στην κρατική τηλεόραση , ενώ ως ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα ανέφερε πως αποτελούν τα προβλήματα  στην εισροή των χρημάτων  από το πετρέλαιο.
Το εμπάργκο πετρελαίου που επιβλήθηκε  από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τέθηκε σε ισχύ τον Ιούλιο, είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση των εξαγωγών πετρελαίου της χώρας από το 10% στο 30%. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας, οι ιρανικές εξαγωγές τον Νοέμβριο εκτιμήθηκαν σε 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, πολύ λιγότερα από το 2011.
Πολλοί οι αξιωματούχοι της ιρανικής κυβέρνησης, υποστηρίζουν ότι ο προϋπολογισμός της χώρας θα υποστεί μεγάλη συρρίκνωση εξαιτίας αυτής της πτώσης και είναι σχεδόν σίγουρο ότι η οικονομική κρίση θα φέρει μεγάλα κοινωνικά προβλήματα στην Τεχεράνη.
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου