Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

"Καλωσόρισε" το μονοπώλιο της ΔΕΗ και στα σπίτια μας




«Χαράς Ευαγγέλια» για τους φανατικούς των κρατικών μονοπωλίων. Από τον Ιούνιο το κρατικό μονοπώλιο της ΔΕΗ θα κανονίζει μόνο του τις τιμές ρεύματος και στην οικιακή κατανάλωση. Το κράτος αποσύρεται. Και τα νοικοκυριά μένουν, κυριολεκτικά, στα χέρια του Φωτόπουλου. Πρόθεση για πρώτη αύξηση 25-30%.
Και επειδή είμαι βέβαιος ότι ο πρόχειρος αντίλογος θα είναι «Τα είδαμε τι έγινε και με τους απατεώνες ιδιώτες ηλεκτρικού ρεύματος που εμφανίσθηκαν στην αγορά» σπεύδω να απαντήσω. 
Ο αντίλογος είναι άστοχος γιατί όταν ένα σύστημα παραγωγής και πώλησης είναι εντελώς στρεβλό σε όλες τις φάσεις του και επιπλέον ελέγχεται πολιτικά και συντεχνιακά είναι επόμενο να προσελκύει και να παράγει απατεώνες και απατεωνιές. 
Και αυτό σημαίνει ότι το σκόπιμα προβληματικό σύστημα του κυκλώματος παραγωγής και διάθεσης ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα που περιστρέφεται γύρω από τον άξονα της σοβιετικής αντίληψης να συντηρούμε κρατικά μονοπώλια στο ηλεκτρικό, το νερό, τις μεταφορές, τα μεταλλεύματα και άλλους τομείς φοβάται όπως ο διάβολος το λιβάνι... κάθε μορφή ανοίγματος των αγορών. 
Ας δούμε όμως τι σημαίνει στην πράξη η επιμονή των φανατικών για τη διατήρηση της ΔΕΗ ως κρατικό μονοπώλιο.
Η βλακώδης σοσιαλιστική άποψη που έντεχνα εμφυτεύτηκε από τις κυβερνήσεις και τους κομματικούς ινστρούχτορες της μεταπολίτευσης ότι η ΔΕΗ είναι στρατηγικός τομέας της οικονομίας και πρέπει να ελέγχεται από το κράτος γίνεται πράξη τώρα και για τον οικιακό καταναλωτή. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου