Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Τα πάνω κάτω



Ανατροπή της κυρίαρχης εικόνας κατά τους τελευταίους μήνες που ακολούθησαν τις διπλές εκλογές καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της Ανοικτής Διαδικτυακής Ψηφοφορίας που δημοσιεύει η zougla.gr. Η έρευνα διεξήχθη από την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου και ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου το απόγευμα. Στην ψηφοφορία μεταξύ των 8.000 ατόμων που αποτελούν την Βάση Δεδομένων της ηλεκτρονικής εφημερίδας συμμετείχαν 1.276 ψηφοφόροι. 
Στο διάστημα από την Πέμπτη έως και την Τρίτη δύο ήταν τα χαρακτηριστικά στοιχεία που εκ των πραγμάτων έπαιξαν μεγάλο ή μικρό ρόλο στην διαμόρφωση της ψήφου των συμμετεχόντων. 
Το πρώτο στοιχείο αφορά την εκταμίευση της δόσης των 34 δισ. ευρώ ενώ το δεύτερο στοιχείο αφορά την πολιτική κρίση στους κόλπους των Ανεξαρτήτων Πολιτών.
Η εικόνα που προκύπτει πάντως καταδεικνύει την τάση ενίσχυσης της Νέας Δημοκρατίας, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φαίνεται πως καταβάλλουν το τίμημα των εσωτερικών τους διαφωνιών. Πτώση σημειώνει η ΔΗΜΑΡ και μικρή αύξηση το ΚΚΕ. Πολύ χαμηλά αλλά με μία ανεπαίσθητη τάση ανόδου βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ, την ώρα που η Χρυσή Αυγή παγιώνεται στην τρίτη θέση με διψήφιο ποσοστό. Με λίγα λόγια, το κόμμα που καταγράφει την πλέον σημαντική απώλεια είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν συγκρίνει κανείς τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας με εκείνα της προηγούμενης, η οποία πραγματοποιήθηκε από την zougla.gr τον περασμένο Οκτώβριο.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου