Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αλλαγές στο φορολογικό από Στουρνάρα - Θα ισχύσει το μέτρο των αποδείξεων για μισθωτούς - Θα εκπίπτουν οι εισφορές για ελεύθερους επαγγελματίες




Δυο αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο ανακοίνωσε σήμερα στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο Γιάννης Στουρνάρας. Όπως είπε: 
1) Οι ασφαλιστικές εισφορές θα εκπίπτουν και για τους ελεύθερους ελεύθερους επαγγελματίες
2) Θα ισχύσει το μέτρο των αποδείξεων για τα εισοδήματα (μισθωτών) που θα αποκτηθούν για το 2013, οι οποίες θα πρέπει να είναι ίσες με το 25% του εισοδήματος και το εισόδημα να μην ξεπερνά τις 42.000 ευρώ.
Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η νέα χρονιά θα είναι δύσκολη.  «Είμαι ο πρώτος που αναγνωρίζω πως ο χρόνος που θα διανύσουμε είναι δύσκολος…. Το λυκόφως ή θα γίνει λυκαυγές ή θα παραμείνει λυκόφως» είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας πως δεν πρέπει να πανηγυρίσουμε για την καταβολή της δόσης ή την αναβάθμιση της οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης. 
«Ας πανηγυρίσουμε στο τέλος του 2013… Δεν πετύχαμε τίποτα, πετύχαμε πολύ λίγα πράγματα» δήλωσε, τονίζοντας πως «η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τη S&P κατά 6 μονάδες – που δε το περιμέναμε – είναι ένα πρώτο βήμα αναγνώρισης των προσπαθειών αλλά δεν πρέπει να εφησυχάσουμε». Παράλληλα χαρακτήρισε επιβράβευση και απρόσμενο δώρο την απόφαση των εταίρων για μείωση του ελληνικού χρέους κατά 20 δις ευρώ. 
«Με την τελευταία απόφαση του Eurogroup, αν έχουμε πλεόνασμα το 2013 – που εγώ λέω ναι, θα έχουμε, ενώ η Τρόικα λέει όχι, θα είναι κοντά στο μηδέν - οι εταίροι θα μειώσουν κι άλλο τα επιτόκια των δανείων κι άρα θα πέσει κι άλλο το χρέος» πρόσθεσε. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου