Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Εκτεταμένες Εικονικές Εξαγωγές στα Βόρεια Σύνορα της Χώρας Αποκαλύπτει η Μελέτη για το Λαθρεμπόριο Καυσίμων



Εικονικές εξαγωγές και λαθρεμπόριο καυσίμων στα βόρεια σύνορα της χώρας μας καταγράφει η μελέτη της ΓΣΕΒΕΕ, της ΠΟΠΕΚ και του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας, οι ετήσιες απώλειες για το δημόσιο από εικονικές εξαγωγές, που υπολογίζονται στα 1000 βαρέλια ετησίως, ανέρχονται σε 150 εκατ. ευρώ.
Οι μελετητές έλαβαν υπόψη στοιχεία από τον ΟΗΕ για το εμπόριο βενζινών και ντίζελ της Ελλάδος, από το 2001 έως το 2010, με τις χώρες, Fyrom, Βουλγαρία, Αλβανία και Τουρκία, προκειμένου να στοιχειοθετήσουν τις εκτιμήσεις τους. Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία αυτά με τη Fyrom η Ελλάδα δηλώνει πολλαπλάσιες εξαγωγές από αυτές που δηλώνει η συγκεκριμένη χώρα. Το 2010 εμείς δηλώσαμε 55,8 εκατ. δολάρια εξαγωγές, ενώ τα Σκόπια μηδέν.
«Αν δεν είναι ακριβή τα στοιχεία των εισαγωγών του 2010, λόγω παραλήψεων των αρχών της γειτονικής χώρας, τότε ενδεχομένως κάποια… καθαρίστρια σκούπισε κατ’ επανάληψη τα σχετικά παραστατικά που έπεσαν κατά λάθος στο πάτωμα του φυλακίου, απέναντι εκείνου των Ευζώνων!», επισημαίνεται στη μελέτη. 
Εξαγωγές Ελλάδας προς FYROM βενζινών (σε δολάρια) 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου