Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου - Επιστολή Απάντηση στο ΣΕΒ για την ΕΓΣΣΕ



Επιστολή απάντηση προς τον πρόεδρο του ΣΕΒ απέστειλε σήμερα Παρασκευή 5/10/2012 η ΓΣΕΕ.
Με την επιστολή επισημαίνονται οι ουσιαστικοί και πραγματικοί λόγοι( για τους οποίους μέχρι πρόσφατα συμφωνούσε και ο ΣΕΒ ) και για τους οποίους πρέπει και επιβάλλεται στην παρούσα συγκυρία όσο ποτέ άλλοτε η συζήτηση και η υπογραφή Εθνικής Σύμβασης μεταξύ των κοινωνικών φορέων.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Επισυνάπτεται η επιστολή

Προς
τον Πρόεδρο του ΣΕΒ, κ. Δ. Δασκαλόπουλο
Κοινοποίηση:
Πρόεδρο ΓΣΕΒΕΕ, κ. Δ. Ασημακόπουλο
Πρόεδρο ΕΣΕΕ, κ. Β. Κορκίδη

Κύριε Πρόεδρε,
Με e-mail του κ. Χ. Κυριαζή αρνηθήκατε την Πρόσκληση της Γ.Σ.Ε.Ε. για συνάντηση την Πέμπτη 4-10, προκειμένου να συζητήσουμε, να επικαιροποιήσουμε και εν τέλει να συμφωνήσουμε και να ΣΥΜΒΑΣΙΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ όλα όσα περιλαμβάνονται στην από 3-2-2012 Κοινή Επιστολή Γ.Σ.Ε.Ε. και ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ προς τον Πρωθυπουργό.
Με επανειλημμένες δηλώσεις σας έχετε ισχυρισθεί ότι ο ΣΕΒ έχει έμπρακτα αποδείξει, όλα αυτά τα χρόνια, την προσήλωσή του στο θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ, ότι έχει πρωτοστατήσει στον αγώνα για να μην καταργηθεί ο 13ος και ο 14ος μισθός στον ιδιωτικό τομέα και ότι έχετε με στοιχεία τεκμηριώσει στην Τρόικα την άποψη ότι το κύριο πρόβλημα της ιδιωτικής οικονομίας δεν είναι το μισθολογικό.
Στην παρούσα φάση αρνείσθε την Πρόσκληση της Γ.Σ.Ε.Ε. για διάλογο μεταξύ των κοινωνικών εταίρων για θέματα που αποτελούν τον πυρήνα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Αντίθετα, επιλέγετε την ευθυγράμμισή σας με τη μνημονιακή «υποχρέωση» της Κυβέρνησης για τριμερή διάλογο, με τη συμμετοχή δηλαδή και του Κράτους, προκειμένου να αλλάξει ο τρόπος προσδιορισμού των μισθολογικών θεμάτων της Εθνικής Σύμβασης (δηλαδή κατάργηση των ελεύθερων διαπραγματεύσεων), την οποία επιχείρησε το Υπουργείο να φέρει στην ευρύτερη ατζέντα του τριμερούς κοινωνικού διαλόγου. Αποδοχή «διαλόγου» για το θέμα αυτό θα ισοδυναμούσε με αυτοχειρία.
Έχουμε επανειλημμένα καταστήσει σαφέστατο προς κάθε κατεύθυνση ότι αρνούμαστε να συζητήσουμε αλλαγή του συστήματος καθορισμού των κατώτατων αμοιβών ασφαλείας έξω από το ισχύον πλαίσιο της Εθνικής Σύμβασης. Αρνούμαστε όλα τα εναλλακτικά σενάρια για τον καθορισμό τους από ανεξάρτητη αρχή, ειδικούς εμπειρογνώμονες, κρατικούς υπαλλήλους κλπ.
Τα περί συναντίληψης για τη χρησιμότητα εμπλοκής ευθέως του Κράτους στον σκληρό πυρήνα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας τα θεωρούμε προφάσεις εν αμαρτίαις και δικαιολογίες για τη φαινόμενη υπαναχώρηση του ΣΕΒ από την πάγια θέση για ανάγκη διαλόγου των κοινωνικών εταίρων και οριστικού απογαλακτισμού από τον κρατικό παρεμβατισμό, που επανέρχεται ακάθεκτος με τις επιταγές της Τρόικας και τις συστηματικά αυξανόμενες απαιτήσεις της, οι οποίες νομοτελειακά οδηγούν στην εξόντωση των εργαζομένων και των ελληνικών επιχειρήσεων.
ΠΗΓΗ:gsee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου