Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Άσμουσεν: Απογορεύεται συμμετοχή της ΕΚΤ σε αναδιάρθρωση χρέους



"Η ΕΚΤ δεν μπορεί να συμμετέχει σε πιθανή νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους", τονίζει το μέλος του ΔΣ της κεντρικής ευρωτράπεζας Γ.Άσμουσεν. Σημειώνει πως "κάτι τέτοιο θα αποτελούσε απευθείας χρηματοδότηση κράτους, κάτι που απογορεύεται από το καταστατικό της ΕΚΤ". 
Παράλληλα, επισημαίνει πως "το οποιοδήποτε χρηματοδοτικό κενό προκύψει για την Ελλάδα μπορεί να καλυφθεί μόνο από τις χώρες της ευρωζώνης".
"Η ΕΚΤ δεν δύναται να συμμετέχει σε οποιαδήποτε τέτοια αναδιάρθρωση, γιατί κάτι τέτοιο συνιστά χρηματοδότηση κράτους, το οποίο απαγορεύεται από το καταστατικό της ΕΚΤ" αναφέρει ο Γ.Άσμουσεν σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, που πρόκεται να δημοσιευθεί την Τετάρτη, όπως αναφέρει το Reuters.
Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για ανάγκη 13-15 δισ. ευρώ αν δοθεί διετής επιμήκυνση, και του αναπληρωτή υπουργού Χρ.Σταϊκούρα που μιλούσε για νέα διευθέτηση του χρέους, την οποία στη συνέχεια διέψευσε με νέα ανακοίνωσή του. 
ΠΗΓΗ:citypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου