Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου - Μηνύματα συμπαράστασης για τη σημερινή Γενική Απεργία - Διακήρυξη Μαδρίτης



Με ένα κείμενο – διακήρυξη που συνυπογράφουν οι επικεφαλείς συνδικαλιστικών οργανώσεων από 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και η Διεθνής Συνομοσπονδία Συνδικάτων οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου τάσσονται κατά των βάναυσων μέτρων που εφαρμόζονται στη χώρα μας και ζητούν αλλαγή πολιτικής ώστε να σταματήσει όπως τονίζουν «να οδηγείται η χώρα σε οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία».
Στη Διακήρυξη της Ευρωπαϊκής Συνδικαλιστικής Συνάντησης Κορυφής της Μαδρίτης, οι Πρόεδροι και οι Γενικοί Γραμματείς 18 Συνομοσπονδιών της Ευρώπης αλλά και η ΣΕΣ επισημαίνουν την αναγκαιότητα να συζητηθούν και να εφαρμοστούν οι εναλλακτικές πολιτικές που προτείνουν τα συνδικάτα όσον αφορά στο έλλειμμα και το χρέος, την απασχόληση, την ανάπτυξη, την εφαρμογή ενός νέου ευρωπαϊκού κοινωνικού συμβολαίου. 
Την ίδια ώρα πλήθος μηνυμάτων αλληλεγγύης από συνδικάτα της Ευρώπης αλλά και από την Διεθνή Συνομοσπονδία Συνδικάτων, δέχθηκε η ΓΣΕΕ για τη σημερινή 24ωρη Γενική απεργία. 
Η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Σάρα Μπάροου σε επιστολή που απέστειλε εκφράζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα των Ελλήνων εργαζομένων τονίζοντας ότι τα μέτρα που επιβάλλονται όχι μόνο είναι απάνθρωπα και αντιδημοκρατικά αλλά νομοτελειακά οδηγούν στη φτώχεια την ελληνική κοινωνία. 
Την αντίθεσή της στη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας εξέφρασε στο μήνυμα συμπαράστασης της προς τη ΓΣΕΕ και η Γεν.Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων Μπερναντέτ Σεγκόλ. Η Γραμματέας της ΣΕΣ επανέλαβε την πάγια θέση των ευρωπαϊκών συνδικάτων για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για την οικονομία στη χώρα μας.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου