Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Μείωση άνω του 50% στις πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης αναμένει ο ΣΕΕΠΕ λόγω αύξησης της τιμής του. Ποιο το "καπέλο" που πληρώνουν οι καταναλωτές ανά λίτρο βενζίνης



Ο ΣΕΠΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου εν αναμονή της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης κοντά στο 1,5 ευρώ το λίτρο, αναμένοντας μείωση άνω του 50% στη ζήτηση κατά τη χειμερινή περίοδο.
Οι εκπρόσωποι του συνδέσμου των εταιρειών επεσήμαναν ακόμη, σε ενημερωτική εκδήλωση ότι οι καταναλωτές πληρώνουν κατά μέσο όρο "καπέλο" 12 λεπτά ανά λίτρο στη βενζίνη εξαιτίας των "πειραγμένων" αντλιών που παραδίδουν λιγότερο καύσιμο από αυτό που πληρώνουν οι οδηγοί, καθώς το 30% του όγκου των καυσίμων που διακινείται στην αγορά διοχετεύεται από τέτοιες αντλίες.
Σε ό,τι αφορά τους όγκους κατανάλωσης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), Γ. Ψυχογιός, και ο αντιπρόεδρος, Γ. Αληγιζάκης, ανέφεραν ότι η πτώση σωρευτικά από το 2009 υπερβαίνει το 30%, ενώ το τελευταίο τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2011 φθάνει στο 15%. Ήδη έχουν κλείσει ή υπολειτουργούν πάνω από 2000 πρατήρια καυσίμων.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου