Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΙΕΝΕ: Σε Μεγάλη Ανάπτυξη ο Κλάδος της Διύλισης στην ΝΑ Ευρώπη



Μία αναλυτική έρευνα στις προοπτικές που ανοίγονται για τον διυλιστικό τομέα στην ΝΑ Ευρώπη το τελευταίο διάστημα φιλοξενεί το διπλό (Ιούλιος-Αύγουστος 2012) τεύχος του “S.E. Europe Energy Brief - Market Insight” (Νο 66), με τίτλο «Refining in SE Europe and Beyond», που πρόσφατα εστάλη ηλεκτρονικά στα μέλη του ΙΕΝΕ.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, ανοίγονται νέες προοπτικές για την ανάπτυξη του κλάδου της διύλισης στην ΝΑ Ευρώπη, λόγω της αύξησης των διεθνών πετρελαϊκών τιμών όσο και της ραγδαία πτώση στη ζήτηση πετρελαιοειδών στην Ευρώπη, που έχει προκαλέσει η κρίση στην ευρωζώνη.
Όπως περιγράφεται λεπτομερώς στο νέο τεύχος του “Market Insight”, μεγάλα διυλιστικά πρότζεκτ βρίσκονται στο στάδιο της τελικής υλοποίησης ή του λεπτομερούς προγραμματισμού και μελέτης σε πολλές χώρες της ΝΑ Ευρώπης και κυρίως στην Ελλάδα, την Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Σερβία. Καθώς η αξία των επενδύσεων αυτών υπερβαίνει τα 6δις ευρώ, είναι αναμενόμενο να δώσουν μεγάλη αναπτυξιακή ώθηση στην οικονομία της περιοχής.
Ειδικότερα η χώρα μας αποκτά κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη αυτή του περιφερειακού διυλιστικού τομέα. Η πρόσφατα (Ιούλιος 2012) ολοκληρωθείσα επένδυση αναβάθμισης των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, αξίας 1,2 δις ευρώ, μαζί με τις άλλες τρεις μονάδες διύλισης που λειτουργούν στην χώρα, κατατάσσει την Ελλάδα στις προηγμένες τεχνολογικά κι εμπορικά δυνάμεις στον τομέα της διύλισης στην Ευρώπη.
Στο παρόν τεύχος της περιοδικής αυτής έκδοσης του ΙΕΝΕ παρέχονται εις βάθος ανάλυση και λεπτομερείς πληροφορίες, καθώς περιγράφονται διεξοδικά, μεταξύ άλλων, οι κατασκευαζόμενες ή σχεδιαζόμενες διυλιστικές εγκαταστάσεις στην ΝΑ Ευρώπη.
Το νέο τεύχος του “ Market Insight” αποτελεί μία πολύ χρήσιμη πηγή πληροφοριών τόσο για τα μέλη του ΙΕΝΕ, όσο και για τους επαγγελματίες κα πιθανούς επενδυτές του τομέα της διύλισης στην ΝΑ Ευρώπη. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου