Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση της Ουγγαρίας δεν δέχεται τους όρους του ΔΝΤ και της ΕΕ για χορήγηση δανείου



Ουγγαρία δεν θα αποδεχτεί το δάνειο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με τους όρους που της θέτουν, ανακοίνωσε σήμερα μέσω του ιστοτόπου Facebook ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν. 
 "Με αυτό το τίμημα (...) και με αυτόν τον τρόπο, η απάντηση είναι όχι. Δεν χρειαζόμαστε μια....χρηματοπιστωτική εγγύηση" είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός αναφερόμενος στο δάνειο ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ που διαπραγματεύεται η Βουδαπέστη με το ΔΝΤ και τις Βρυξέλλες. 
 Ο Ορμπάν αναφερόταν στους όρους του δανείου, τους οποίους είχε δημοσιεύσει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Magyar Nemzet. Μεταξύ άλλων στον κατάλογο των όρων περιλαμβάνονται η μείωση των οικογενειακών επιδομάτων, η εισαγωγή ενός κτηματικού φόρου και η κατάργηση του ειδικού φόρου των τραπεζών.  Σύμφωνα με τον Ορμπάν πάντως η άρνηση αποδοχής των όρων αυτών δεν συνεπάγεται και το τέλος των διαπραγματεύσεων.
 Η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος Fidesz "έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συντάξει μια νέα πρόταση διαπραγματεύσεων με τον ΔΝΤ και την ΕΕ εντός των επόμενων ημερών", πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός. 
ΠΗΓΗ:nyxtobaths.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου