Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Ρεσάλτο στα γηρατειά...


thumb
Οι συνταξιούχοι φαίνεται ότι θα πληρώσουν το μάρμαρο των περικοπών…Καλούνται να εισφέρουν για το σώσιμο της χώρας μας από τη χρεοκοπία το ποσό των 4,598 δισ. ευρώ με δέκα μέτρα που τσούζουν το ένα περισσότερο από το άλ­λο.
Το ποσό αυτό βρίσκεται στη λίστα που αφορά τις περικοπές, την οποία έχουν καταθέσει τα τζιμάνια του υπουργείου Οικονομικών στα κόμματα που στη­ρίζουν την κυβέρνηση. Οι ενστάσεις, βέβαια, τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΔΗΜΑΡ, δίνουν και παίρνουν. Τα κυριότερα σημεία της λίστας επιβάλλουν:
1 Κατάργηση των δώρων σε κύριες και επικουρι­κές συντάξεις.
Το μέτρο αποδίδει 2,240 δισ. ευρώ και λόγω των μεγάλων δημοσιονομικών εξοικονομήσεων συγκε­ντρώνει ουσιαστικές δυσκολίες υποκατάστασης. Συνδέεται άλλωστε ευθέως με το ύψος από το οποίο θα ξεκινήσουν οι κλιμακωτές περικοπές στις συντά­ξεις και η εναλλακτική της μη περικοπής των δώρων ήταν το μαχαίρι στις συντάξεις να ξεκινήσει από τα 600 ευρώ.
2 Κλιμακωτό ψαλίδι από 2% έως και 10% στις συ­ντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ.
Προβλέπεται    μείωση    συντά­ξεων 2% για μηνιαίες αποδοχές από 1.000 έως 1.500 ευρώ, για το επόμενο κλιμάκιο συντάξεων, από 1.501 έως και 2.000 ευρώ, προβλέπεται περικοπή 5% και για συντάξεις που υπερβαίνουν τα 2.000 ευρώ η μείωση θα φτάσει το 10%. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου