Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

"Στις δεκαετίες του '50 και του '60 θα γυρίσει η Ελλάδα με τα νέα μέτρα"



Ο αυστριακός οικονομολόγος Στέφαν Σουλμάιστερ είναι σαφής: Αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα της τρόικας η Ελλάδα απειλείται με καταστροφική οπισθοδρόμηση.
Για καταστροφική οπισθοδρόμηση που θα γυρίσει την Ελλάδα πίσω στις δεκαετίες του 1950 και 1960, αν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα της τρόικα, προειδοποίησε ο διάσημος Αυστριακός οικονομολόγος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Αυστρίας, Στέφαν Σουλμάιστερ, μιλώντας στη δημόσια Αυστριακή Τηλεόραση μαζί με τον Αυστριακό σκηνοθέτη, Φάμπιαν Έντερ, δημιουργό της πολυσυζητημένης ταινίας-ντοκιμαντέρ «Η Ελλάδα ανθεί».
Όπως ανέφερε ο κ. Σουλμάιστερ, ο οποίος τον περασμένο Ιούλιο είχε παραχωρήσει αποκλειστική συνέντευξη στο ΑΜΠΕ στη Βιέννη, όλες αυτές οι «συνταγές» αντιβαίνουν στην οικονομική πραγματικότητα, επιτείνουν μαζικά την κρίση, προκαλούν τεράστια αύξηση της ανεργίας, χωρίς βέβαια και σε καμιά περίπτωση η προτεινόμενη αύξηση του χρόνου εργασίας να συνεπάγεται αύξηση του ΑΕΠ.
Κατά την άποψή του, η βαθύτατη κρίση δεν είναι ελληνική αλλά είναι κρίση του οικονομικού μας συστήματος, είναι μια κρίση στα μυαλά της οικονομικο-επιστημονικής «ελίτ», της ίδιας που πριν από 40 χρόνια διατεινόταν πως θα πρέπει να απελευθερωθούν οι αγορές, κάτι που οδήγησε ανθρώπους και επιχειρήσεις σε οικονομικές «αλχημίες» για να αποκτήσουν πολλά χρήματα, προετοιμάζοντας έτσι τη μεγάλη οικονομική κρίση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου